„С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването

...
„С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ще препоръчам нови мерки срещу COVID-19 за цялата страна

„ С новия си отчет ще препоръчам на министъра на опазването на здравето нови ограничения против COVID-19, които да важат за цялата страна “, съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

По думите му в идващите дни заболелите от ковид ще доближат сред 1500-2500 нови случая дневно. Към момента настанените в болница са 3500, като съгласно Кунчев те ще надвишават 4000-4500 души.

„ Ново стягане на ограниченията е неизбежно там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се съблюдават 50% от потенциала на заведенията, може да бъде наложена възбрана за всеобщи мероприятия като концерти и фестивали “, сподели още Кунчев.

Той добави, че във Велико Търново и Търговище „ разплодник “ на болестта са станали сватби и фамилни събирания с по 700-800 души посетители.

„ На някои места в страната се следи плато. Не е несъмнено, че сме достигнали върха, само че в случай че то продължи и последва спад – отлично. Ако това е връхната точка, системата ще се оправи “, добави Кунчев.

Здравният контрольор сподели, че започването на учебно заведение сигурно ще форсира процеса по заразяване, само че са основани условия за понижаване на риска.

Повече вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР