С новата заповед на здравния министър, свързана със затягането на

...
С новата заповед на здравния министър, свързана със затягането на
Коментари Харесай

Пак промениха часовете на коридорите за пазаруване


С новата заповед на здравния министър, обвързвана със стягането на ограниченията против епидемията, се трансформират за следващ път и така наречен „ зелени коридори “ за извършване на покупки на хора над 65 години.

Отпадат наложителните часови зони за допускането единствено на възрастни хора в аптеките. Досега те бяха в два часови пояса – заран и следобяд. От на следващия ден действително всеки, който има потребност от медикаменти, може да влезе в аптека когато и да е на деня.

Променят се зелените коридори за извършване на покупки на хранителни артикули. В момента в часовете сред 13.30 и 16.30 в питателните магазини се позволяват единствено клиенти над 65 години. От на следващия ден коридорът се измества заран – сред 8.30 и 10.30 часа.

Остава рекомендацията аптеките и магазините да провеждат работата си по отношение на спецификата на помещението, тъй че да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Т.е. да не позволяват прекомерно доста гости по едно и също време, както и разстояние на клиентите и недопускане на хора без маски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР