С новата си инициатива “NASA at Home Американската космическа агенция

...
С новата си инициатива “NASA at Home Американската космическа агенция
Коментари Харесай

Скучно ви е вкъщи? Вече можете да изследвате космоса от комфорта на дома си

С новата си самодейност “NASA at Home ” Американската галактическа организация цели да въодушевява и образова феновете на галактическите науки по целия свят. При посещаване на страницата на самодейността, всеки може да получи достъп до богат набор от образователни материали, проучвания и фотографии, свързани с последните изследвания на Агенцията.

И всичко това от комфорта на дома на читателя.

“NASA at Home ” е планиран, тъй че да може да дава занимания за хора от всички възрасти – както за възпитаници и студенти, по този начин и за цялото семейство. Онлайн платформата се състои от богат списък от видеа, подкасти, електронни книги и указания за домашни планове. Освен това уеб сайтът предлага виртуални обиколки на невероятни галактически съоръжения, като да вземем за пример галактическия телескоп Hubble и Международната галактическа станция. Съществува даже приложение, което разрешава на посетителите виртуално да пилотират галактически транспортен съд.

Освен това самодейността дава достъп на посетителите на платформата до богат списък от предходни уроци и исторически истории и фотографии в областта на космонавтиката.

„ Наясно сме, че хората по целия свят, изключително учениците и студентите, търсят способи да излязат от у дома, без да напущат дома си ”, споделя в изказване Бетина Инклан, админ на Службата за връзки на NASA. “От NASA предоставяме метод да погледнат към небето и даже да се „ изстрелят ” в космоса, без да напущат дома си, защото въображението им е задоволително, с цел да се поразходят. Предоставихме огромен размер от информация и се надяваме, че повече хора ще се впуснат в това премеждие. ”

За по-зрелите запалянковци, които имате предпочитание да се включат, самодейността предлага опцията „ citizen scientist ”, която разрешава на всеки да даде своя принос за действителни, настоящи проучвания. Можете да изследвате всичко - от извънземни планети до признаци на живот в Слънчевата система.

“NASA at Home ” също по този начин включва видеоклипове, които ще излъчват по телевизионния канал на NASA всеки работен ден от 16:00 до 22:00 часа българско време. Инициативата ще пуска и видео в Instagram онлайн. Всеки работен ден 22:00 българско време, астронавта на NASA Кристина Кох ще чете онлайн книги за деца в Instagram.

За да сте в крайник с всичко, което “NASA at Home ” предлага, можете да се регистрирате на техния уеб страница или да потърсите в интернет #NASAatHome.

Цветомира Бекриева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР