С нова вълна от инфекции с COVID -19, подхранвана от

...
С нова вълна от инфекции с COVID -19, подхранвана от
Коментари Харесай

COVID вариант Делта се разпространява като горски пожар, лекари отчитат сериозно протичане при неваксинираните

С нова вълна от инфекции с Коронавирус -19, подхранвана от разновидността Делта по света, лекари и учени се мъчат да схванат какъв брой съществено тази последна версия на ковид разболява хората, основно неимунизираните, оповестява " Ройтерс ".

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите - CDC предизвестиха, че Делта, в началото разпознат в Индия, а в този момент преобладаваща в международен мащаб, е евентуално по-тежък от по-ранните версии на вируса.

Агенцията цитира проучвания в Канада, Сингапур и Шотландия, че хората, инфектирани с разновидността Делта е по-вероятно да бъдат приети в болница от пациентите от по-ранния пик на пандемията.

В изявленията с " Ройтерс " специалистите разясниха за по-голям риск от разновидността, само че констатациите към момента не са прегледани от външни специалисти. Лекарите, лекуващи пациенти, инфектирани с Делта, разказват по-бързото появяване на признаците на COVID-19 и в доста райони като цяло увеличение на сериозните случаи.

Необходима е повече работа за сравняване на резултатите сред по-голям брой човеци в епидемиологични изследвания, с цел да се дефинира дали един вид предизвиква по-тежко заболяване от различен вид.

" Трудно е да се дефинира увеличението на тежестта в популацията ", разяснява Лорънс Йънг, вирусолог от английското здравно учебно заведение Уоруик. Освен това е евентуално изключителният % на предаване на Делта също да способства за по-голям брой тежки случаи в лечебните заведения.

Шейн Кроти, вирусолог от Института по имунология La Jolla в Сан Диего, съобщи, че най-ясният знак, че разновидността може да аргументи по-тежко заболяване, идва от проучването в Шотландия, което откри, че Делта почти удвоява риска от хоспитализация спрямо по-ранна версия.

По-голямата част от хоспитализациите и смъртните случаи от ковид в Съединени американски щати са при хора, които не са имунизирани. Има доказателства, че имунизациите са по-малко ефикасни при хора с нарушена имунна система.

За имунизирани хора, без такива с съпътстващи болести, в случай че се заразят, те в множеството случаи ще са с асимптоматично или леко заболяване, разяснява доктор Грегъри Полша, специалист по инфекциозни заболявания в клиниката Maйо.

" Но те могат да го предадат на членове на фамилията и други, които може да нямат подобен шанс. Трябва да бъдем имунизирани и с маски, в противоположен случай за четвърти път ще сме в нова вълна и от това ще излязат по-лоши разновидности. "

Степента на тежко заболяване, изключително в райони, където процентът на имунизации е невисок, още веднъж натоварва здравните служащи на първа линия на пандемията.

" Това е като горски пожар, това не е тленен лагерен огън и сега гори и се разраства ", сподели доктор Мишел Барон, старши медицински шеф по предварителна защита и надзор на инфекциите в UCHealth в Колорадо.

Изследвания от Китай демонстрират, че разновидността Делта се възпроизвежда доста по-бързо и генерира 1000 пъти повече вирус в организма спрямо първичния вариант, това акцентира най-голямата заплаха от тази нова вълна, сподели Барън.

Други лекари споделят, че пациентите, инфектирани с Делта, наподобява се разболяват по-бързо и в някои случаи с по-тежки признаци от тези, които са лекували по-рано по време на пандемията.

" Виждаме от ден на ден пациенти, които се нуждаят от О2 от предходните пикове ", сподели доктор Бенджамин Барлоу, основен доктор в American Family Care, верига от незабавни клиники от 28 щата.

В неговата клиника в Бирмингам, Алабама, Барлоу сподели, че към 20% от пациентите са с позитивен тест спрямо 2-3% преди няколко седмици. Като пациентите се правят оценка за евентуален банкет в болница и кислородна поддръжка.

Дейвид Монтефиори, шеф на Лабораторията за проучване и развиване на ваксини против СПИН в Университетския медицински център Дюк, сподели, че разновидността Делта е по-заразен и води до по-бързо начало на болестта - изключително при неимунизираните.

" Честно казано, от този вид, който е малко по-тежък, идва сериозността. Не просто е по-лесно да се съобщи, само че си и по-болен ", разяснява Монтефиори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР