С нова технология от ЧЕЗ Разпределение България ще откриват крадците

...
С нова технология от ЧЕЗ Разпределение България ще откриват крадците
Коментари Харесай

Нов уред открива крадци на ток с 99% точност


С нова технология от ЧЕЗ Разпределение България ще откриват крадците на електричество.

Електроразпределителното сдружение внедрява новата технология за откриване на противозаконните присъединения към електроразпределителната мрежа.

С рефлектометри ще бъдат снабдени всички екипи, които ревизират за нарушавания. Така с новия апарат ще могат да бъдат разкривани с акуратност до 99% спомагателните противозаконни връзки към проводниците. Уредът разрешава при инспекция всички обири да се откриват незабавно.

Устройствата могат да разграничават монтажните връзки, които се вършат при поправки , от нерегламентираните присъединения към мрежата.

Рефлектометрите подсигуряват бързото и абсолютно определяне на кражбите.

От електроразпределителното сдружение твърдят, че уредите са извънредно точни, ефикасни са и имат опция за разкриване на връзки с дължина над половин километър. Устройствата могат да демонстрират и точното разстояние от електромера, на което е осъществено нерегламентираното присъединение. За компанията това икономисва време и ненужно ангажиране на лабораторни коли за диагностика, тежка машинизация за разкопаване и разкриване на противозаконните връзки.

Методът, които сдружението използваше досега, беше посредством лабораторни коли за откриване на кражбите. Това отнемало на ЧЕЗ огромен човешки и финансов запас, а е фективността не била толкоз огромна. След въвеждането на рефлектометрите лабораторни коли ще се употребяват единствено за по-бързото разкриване на повреди по мрежата. ЧЕЗ дават обещание това да усъвършенства работата и на спешните екипи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР