С нова скъпа и модерна апаратура ще разполагат скоро Тубдиспансерът

...
С нова скъпа и модерна апаратура ще разполагат скоро Тубдиспансерът
Коментари Харесай

Купуват скъпа и модерна апаратура за Тубдиспансера и Онкото във Враца

С нова скъпа и съвременна инсталация ще разполагат скоро Тубдиспансерът и Онкото във Враца, научи организация BulNews.
В Общински съвет – Враца е постъпила докладна бележка от шефа на „ СБАЛПФЗ-Враца “ ЕООД доктор Костадин Шахов. С нея се желае единодушие за закупуване на автоматизирана система за идентификация и установяване на антибиотична сензитивност на микроорганизмите за потребностите на Микробиологичната лаборатория в лечебното заведение. Приблизителната стойност на системата е сред 25 000 лева и 30 000 лева без Данък добавена стойност, като средствата за закупуването ще бъдат напълно от бюджета на комерсиалното сдружение. 
Общинските съветници гласоподаваха предлагането, което беше под точка №3. То бе признато единомислещо с 34 гласа „ За “, без „ Против “ и „ Въздържал се “.
В общинския съвет е постъпила още една докладна бележка. Тя е подадена от доктор Григор Томов, който е шеф на „ Комплексен онкологичен център - Враца “ ЕООД. С документа се желае единодушие за закупуване на ДМА – уред ЯМР. Общата планирана стойност на апаратурата е 2 500 000 лева без Данък добавена стойност, или 3 000 000 лв. с Данък добавена стойност, като тя ще бъде закупена със лични средства на сдружението. 
Това предложение също бе подкрепено единомислещо – с 33 гласа „ За “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР