С нов символ на Смолян се сдоби областния град. Разноцветният

...
С нов символ на Смолян се сдоби областния град. Разноцветният
Коментари Харесай

Смолян се сдоби с нов символ за селфита

С нов знак на Смолян се снабди регионалния град. Разноцветният надпис " Смолян ", на който едната писмен знак алегорично е с формата на сърце, бе подложен против храм „ Свети Висарион Смоленски “ в центъра в навечерието на празника на града. „ Табелата е направена по концепция на кмета Николай Мелемов и мотивът е идния празник на града, с който тържествено се отбелязва 106 години от Освобождението на Родопите “, сподели заместител кметът Марияна Цекова.

Надписът е направен от метал, а буквите са с височина 1,20 метра. Поставено е художествено осветяване, което за първи път освети буквите.

" Посланието им е: “Аз обичам Смолян “. Сърцето също показва това, което туристите знаят, когато идват в града, а точно, че Смолян е сърцето на Родопите ", сподели Цекова.

Надписът незабавно стана шлагер в обществените мрежи, като смолянчани разясниха, че чакат той да стане паметно място за селфита. Мястото на надписа е определено като един от главните пунктове за посрещане на туристи и посетители на регионалния град. С него общинската администрация бележи празника на родопския град.
Смолян отбелязва с респект Освобождението на Родопите с куп прояви. Проведе се регионално математическо съревнование „ Стоян Попратилов “ и поход до резерват Амзово. 520 деца от всички смолянски учебни заведения и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която обичайно провежда общината във връзка годишнината от Балканската война и Освобождението на Родопите. Тази година в конкуренцията се включиха родители, възпитатели и учители.

В Смолян се откри и галерия - базар на родопските занаяти. Сред забавните прояви бе вечер на звездите на българското кино в НЧ „ Балкански просветител-1871 “, на което се честваха 90 години от рождението на Рангел Вълчанов и 95 години от рождението на Апостол Карамитев. Откри се и галерия " Да покажем хубостите на община Смолян в календар ". Инициативата, която започва през февруари т.г. по концепция на кмета Николай Мелемов, събра 44 създатели с 165 фотоси. 70 от фотосите са експонирани във фоайетата на община Смолян. Днес, събота, в Смолян ще бъде празнуван и празника на 101 Алпийски полк, а вечерта концерт в Родопския трагичен спектакъл ще има Представителния отбор на Въоръжените сили към Националната гвардейска част със специфичното присъединяване на Орлин Горанов, Росица Кирилова, Бойка Дангова, Сънни, Таня Дупаринова, Формация „ Армейска ария “, Фолклорна групировка „ Ладена “, Танцов състав „ Алгара “. Входът е свободен.

На връх празника в неделя, 21 октомври, ще бъде отслужена панахида за починалите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, които по традиция градът ще уважи и с тържествена проверка-заря в центъра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР