С най-висок дневен ръст затвори общоевропейският индекс STOXX 600, а

...
С най-висок дневен ръст затвори общоевропейският индекс STOXX 600, а
Коментари Харесай

Повечето пазари на акции затвориха в зелената зона в сряда

С най-голям дневен растеж затвори общоевропейският показател STOXX 600, а с най-голямо намаляване приключи испанският IBEX 35 / 19:24 ч. 14  article picture alt description
Снимка: списък 3e-news/Pixabay

Повечето борсови показатели в Западна Европа набъбнаха в сряда. Британският пазар на акции се търгува на алено поради ненадейно високите данни за инфлацията, която се е ускорила през октомври до десетгодишен връх. Испанският измерител IBEX също показваше сходна динамичност.

Потребителските цени в Обединеното кралство са се повишили с 4.2% през октомври по отношение на същия месец на предходната година, съгласно Националната статистическа работа на страната (ONS). Това е най-високата инфлация от ноември 2011 година През септември инфлацията в страната беше 3.1%. Анализатори, интервюирани от Bloomberg, чакаха потребителските цени да се покачат приблизително с 3.9% през октомври. Инфлацията се покачва с 1.1% по отношение на септември, до момента в който специалистите предвидиха междинен растеж от 0.8%. Месец по-рано инфлацията през септември по отношение на август набъбна с 0.3%.

До обед общият показател на най-големите компании в района STOXX 600 се увеличи с 0.1%, а от националните измерители на „ сините чипове “ с най-голям растеж беше италианския FTSE MIB (+0.2%), следван от немския DAX и френския САС 40 (и двата набъбнаха с 0.1%). В алената зона се озоваха английският FTSE 100 и испанският IBEX, които спаднаха надлежно с 0.3% и 0.1%.

Източник: MarketWatch
От таблицата нагоре е видно, че с най-голям дневен растеж затвори общоевропейският показател STOXX 600, а с най-голямо намаляване приключи испанският IBEX 35.
Акциите на немската компания за медицински технологии Siemens Healthineers AG нарастнаха с 5.60% след публикуването на средносрочните финансови прогнози. Подразделението на колоса Siemens чака приходите да порастват с 6-8% годишно от 2023 до 2025 година, до момента в който поправената облага на акция ще се усили с 12-15% годишно.
Стойността на английската аутсорсинг компания Sage Group PLC набъбна с 9.85% и акциите се изкачиха на върха на STOXX 600. В края на 2021 фискална година компанията усили дивидентите си до 17.68 пенса от 17.25 пенса година по-рано.
Книжата на английската осведомителна и анализаторска компания Experian PLC поевтиняха с 3.90%, макар че усили облагата си преди облагане с налози с 43% през първата половина на 2022 фискална година и разгласи, че чака доста да усили приходите си до края на годината.
Британският оператор на недвижими парцели British Land Co. PLC през първата половина на 2022 фискална година съумя да се върне на позитивна територия във връзка с облагата преди облагане с налози и увеличи междинния си дял до 10.32 пенса от 8.4 пенса, изплатени през първата половина на последната фискална година. Въпреки това акциите на компанията изгубиха 1.95%.
Книжата на полския производител на шкафове за друхи и други такъми, както и пощенски кутии InPost S.A. изгубиха 13.15% от цената си, поради което компанията намали прогнозата си за финансовите индикатори за годината, а акциите се озоваха на дъното на STOXX 600.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР