С най-важните въпроси от дневния ред на Плевен запозна Георг

...
С най-важните въпроси от дневния ред на Плевен запозна Георг
Коментари Харесай

Правителството се ангажира с подкрепа за важни проекти на Плевен

С най-важните въпроси от дневния ред на Плевен срещна Георг Спартански Министър-председателя Бойко Борисов, Вицепремиера Томислав Дончев и Министъра на финансите Владислав Горанов  на среща, състояла се на 17 юни в държавната постройка. За резултатите кметът осведоми на конференция.
Състоянието на естествения парк „ Кайлъка ” – обичано място за отдих на плевенчани, беше първата тематика на диалозите. От близо 20 години заради липса на средства не се поддържат зелените пространства, няма проведено сметосъбиране и сметоизвозване, както и алейно осветяване,  в неприятен тип са инфраструктурата, детските площадки, оборудванията за спорт навън, осведомих по време на срещата, като подчертах, че всичко това  буди справедливото неодобрение на жителите, описа Георг Спартански.  За решението на казуса предложих три разновидността, които бях изпратил по-рано в писмо до екоминистъра Емил Димитров, а точно: основаване на държавно дружество за стопанисване на парка; годишно разпределяне на средства на Областната администрация за качествена поддръжка или прекачване собствеността на Община Плевен, която със лични средства и държавен запас да се грижи за положителното положение на „ Кайлъка ”.
Като най-целесъобразен беше избран третият вид, с решението на който министър председателят се ангажира в период от няколко седмици, описа кметът.
 Подкрепа срещнах и по отношение на построяването на обходен път от строящата се автомагистрала „ Хемус ” в частта сред Плевен и Ловеч в посока град Русе. Строителството му ще разреши да се изведе трафикът на тежка техника от Плевен, да се понижат нездравословните излъчвания и шумът, уточни Георг Спартански. Изразих негативно мнение на препоръчаните предходната година на среща в Областна администрация планове на Агенцията за пътна инфраструктура, тъй като те предвиждаха обходният път да минава край парк „ Кайлъка ”, което е немислимо от екологична позиция. Тогава предложих вид за по-дълъг път. По време на срещата получих увещание, че този вид е общопризнат като най-целесъобразен и към този момент се работи по проектирането му. Пътят ще е дълъг към 20 км, а приблизителната му стойност ще е към 120-140 млн. лв.., разясни кметът.
Поставих въпроса и за незавършената спортна зала на мястото на някогашната колописта, която се построява с държавни средства. Досега са вложени 2 млн. лв. за полагане на фундамента. Предвид последствията от епидемията и дефицита на финансови средства показах визията си залата да се препроектира, като се понижат в рамките на допустимото параметрите й, което ще понижи и разноските за доизграждането й. И това предложение беше утвърдено от премиера и членовете на кабинета, осведоми още Георг Спартански. Разбиране беше проявено и във връзка четвъртото ми предложение – с държавни средства, по предварителни планове в размер на към 4 млн. лева, да бъдат ремонтирани  21 плевенски улици. За четирите години от първия ми мандат със лични средства и с европейско финансиране главно бяха реновирани 54 улици, само че това не е задоволително за град като Плевен, който е център на Северна България и седми по величина в страната, акцентира още кметът на срещата с медиите.
Правителството ще разиска и този въпрос, уповавам се на позитивно решение, сподели в умозаключение Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР