С настъпването на зимния студ с нетърпение прегръщаме новата тенденция,

...
С настъпването на зимния студ с нетърпение прегръщаме новата тенденция,
Коментари Харесай

Жилетката, която превзе зимната мода


С настъпването на зимния мраз с неспокойствие прегръщаме новата наклонност, която е по едно и също време стилна и функционална - snap жилетката или класическата жилетка с капси. Този повсеместен детайл от дрешника е освен съвършено допълнение към зимния ви отбор, само че и знак за безконечна грациозност и комфорт.

Снап жилетката не е нищо ново; в противен случай. Това е парижки главен детайл в продължение на 40 години. Френската дизайнерка Агнес Трубле изобретява жилетката през 1979 година. Според легендите тя е желала суитшърт, който да не се хване в дългата ѝ, къдрава коса, до момента в който го облича. И по този начин, тя вади чифт ножици, нарязва го начело и, Voilà - по този начин се жилетката.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от agnès b. (@agnesb_officiel)

Най-ранната версия на марката на жилетката – наречена " Le Classique " – е проектирана в мека памучна материя, с ред седефени копчета начело. Оттогава Агнес Б. се възползва от към този момент емблематичния жанр, създавайки дълги, изрязани, болеро, трико, кожа и всевъзможни други разновидности на жилетката. Тя е толкоз вездесъща в годините след основаването си, че е отличена с галерия в Центъра Помпиду в Париж през 1986 година, включваща повече от 60 фотоси от именити фотографи като Жил Бенсимон и Софи Кале. И в този момент, основата на френския жанр прави неизбежното си завръщане на стилната сцена в Ню Йорк. Само този сезон дизайнери като Моли Годард, Розета Гети, Орсеунд Ирис и Емпорио Армани имат жилетката в сбирките си.



В основата си привлекателността на този фешън детайл се крие в леката му еластичност, което го прави идеалната преходна дреха, която да добавите към дрешника си. Класическият дизайн с V-образно деколте наподобява изискан самичък по себе си. Тя е чудесно решение за тези, които търсят салдото сред комфорт и жанр. Нарастването на известността ѝ се дължи на нейния сексапил без изпитание, практичния дизайн и опцията да се приспособява към разнообразни мотиви.

Олицетворение на гъвкавостта

Един от основните фактори, допринасящи за стилната наклонност на жилетката с капси, е нейната забележителна еластичност. Предлагат се в редица материи, цветове и модели, а тези жилетки елементарно минават от ежедневна към публична конюнктура. Независимо дали отивате в офиса, срещате се с другари на брънч или се наслаждавате на спокойна вечер край камината, жилетките с капси без изпитание допълват стила ви.

Лесно носене

Името приказва единствено за себе си - жилетките с капси са лесни за носене. Закопчаването с копчета прави обличането и събличането елементарно. Това улеснение е изключително скъпо в хладно време, когато всяка секунда, прекарана в лутане, е от голяма важност. Практичността на закопчаването усъвършенства цялостната функционалност на жилетката, което усилва нейната прелест.



Уютно улеснение

Зимната мода е синоним на топлота и уют, а снап жилетката е въплъщение на тези качества. Изработени от меки, първокласни материи като вълна, кашмир или памучни смеси, тези жилетки обезпечават пашкул от комфорт, без да вършат компромис със стила. Плътната кройка и топлината трансформират жилетките с капси в желан избор за мразовитите дни, когато е наложително да останете елегантни и на топло.

Възможности за допълнение

Снап жилетките оферират бяло платно за креативен аксесоар. Независимо дали предпочитате пълен шал, ефектно колие или моден колан, простотата на жилетката ви разрешава да експериментирате с аксесоарите, с цел да подобрите зимната си визия.

Влиянието на звездите върху стилните трендове е неоспоримо и жилетката с капси не прави изключение. Звезди и фешън икони са били забелязвани да носят тази зимна жилетка, което още повече ускорява нейната известност. От уличния жанр до появяването на аления килим, жилетката с капси безпроблемно мина в дрешниците на известните персони, които дефинират трендовете.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР