С настъпването на зимата лавинообразно расте броят на изоставените във

...
С настъпването на зимата лавинообразно расте броят на изоставените във
Коментари Харесай

БЕЗХАБЕРИЕ: Ръст на изоставените кучета във Варна

С настъпването на зимата лавинообразно пораства броят на изоставените във Варна. Това съобщи Елена Каравасилева, юрист във Фондация Lucky Hunt, чиято активност е избавяне и грижа за улични животни.

" Това се случва най-много тъй като хората, които си взимат животни напролет и лятото, с цел да им пазят вилите в покрайнините на Варна, прибирайки се през есента в домовете си, просто ги оставят на произвола на ориста. Голяма част от тях не са кастрирани и раждат на открито. Успоредно с това, сега върлуват доста заболявания и животните умират ", изясни Каравасилева пред Дарик-Варна.
свързани новини4753на 16.11.2021
" Успяваме да спасим значително от тях, само че и доста просто стигат прекомерно късно до нас ", добави тя.

В приюта на Lucky Hunt край Девня се отглеждат десетки животни, избавени от сигурна гибел. Някои от кучетата са докарани на място, а други са прибрани от улицата или от хора, които са ги употребявали за боеве.

Към момента издръжката на фондацията е от спонсори и доброволци, които подаряват храна за приюта.

" Много се надявам обстановката да се промени и да виждаме все по-малко и котки по улицата. Защото не е прелестно да се види болно, страдащо животно, поради безхаберието на притежателите му, които са го изхвърлили ", разяснява още Каравасилева.

За лекуване фондацията Lucky Hunt е проектирала изцяло оборудвана и лицензирана мобилна клиника. С нея е по-ефективно да се осъществят огромни акции за дезинфекция, които се провеждат в селата, по-далеч от главната им база. Всяка акция има минимална цел от 200 стерилизации, която се равнява на хиляди предотвратени раждания годишно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР