С настъпването на пролетта все повече се разширяват хоризонтите ни

...
С настъпването на пролетта все повече се разширяват хоризонтите ни
Коментари Харесай

8 свежи идеи за пролетна разходка в България

С настъпването на пролетта от ден на ден се уголемяват хоризонтите ни за пътешестване в България.

Във времена, когато обществената изолираност и здравето са все по-важни, най-естествената ни крачка е обратно към природата.

Ако има място, където спазването на отдалеченост е фасулска работа, а слънцето и чистият въздух си правят работа да бъдете здрави, това са планините, горите, водопадите и езерата.

Разходете се с нас из едни от най-красивите места в нашата татковина, където можете да се разноските в първите седмици на пролетта.

 Топ 5 на най-красивите езера в България  

8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България

1.Крушунските водопади

 България 8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България фотография: pinterest

Пролетта е сезонът на водопадите – тогава са най-красиви и пълноводни, потънали в свежа зеленина. Една допустима посока за разходка в България с последна точка водопад са Крушунските водопади край едноименното село. Водата се спуска на нежни пердета на няколко равнища по травертиновите тераси, а най-големият скок е с височина 20 м.

2.Гребна база Пловдив

Поначало гребната база в Пловдив е спортно оборудване, където спортисти упражняват спорта гребане. Но в действителност всеки един елементарен човек може да бъде позволен в обекта. Лятото в Пловдив е отвратително горещо,затова идеалния миг за разходки в региона е идващата пролет. Обиколка към гребния канал с фреш в ръка е повече от превъзходен избор. А в случай че имате шанс бихте се натъкнали и на подготовката на някои професионални спортисти. И наложително си носете телефон с хубава камера, тъй като мястото е повече от идеално за фотоси и клипове! Това е едно извънредно прелестно място за разходка в България.

3.Каньонът на водопадите

Както знаете, пролетта е сезонът на водопадите и това е съвършеният миг да се разноските из Каньона на водопадите, покрай гр. Смолян в Западните Родопи. Немирните води на р. Еленска образуват по цялото продължение на каньона към 50 водопада или по-малки водни каскади, търпеливо извайващи близките скали. Внимание заслужават най-големите от тях – Каскадите, Орфей, Сърцето, Каменният улей, Казаните и водопад Ропката. Това е доста красиво място в България.

4.Деветашка пещера

 България 8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България фотография: pinterest

Пещерата впечатлява освен с грандиозните си размери. През сърцето й минава вада, захранвана от цели 14 извора, а снопове слънчеви лъчи навлизат през седемте „ окна “, образували се във варовиковия таван. Деветашката пещера е и едно от трите най-важни местообитания на прилепи в Европа.

Колонията доближава до 60 хиляди екземпляра от 15 типа. Тук са направени и едни от най-важните археологически открития в България от времето на неолита. Знаехте ли, че свастиката стартира да се употребява като знак най-рано по нашите земи?

5.Видин и средновековният палат Баба Вида

 България 8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България фотография: Уикипедия

Баба Вида е единственият напълно непокътнат феодален палат в България. Издигнат на брега на река Дунав и датиращ отпреди 2000 години, той е играл ролята по едно и също време на отбранително оборудване и владетелски палат. Посетителите могат да се качат на кулите, да се насладят на красивата панорама към Дунав, както и да надникнат в пандиза на замъка. Комбинирайте с разходка край Дунав под лъчите на пролетното слънце за съвършен уикенд.

6.Екопътека “Невястата ”

 България 8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България фотография: Из България

Ако си фен на родопската магия, екопътеката „ Невястата “ е твоето място. Тя се намира сред град Смолян и курорта Пампорово. Пътеката не е от тези дълги и изморителни направления -тя е почти дълга един километър. Но това няма никакво значение, тъй като тя разполага с нетипичната последна точка – панорамната панорама, която се отваря над град Смолян и околията.

Екопътеката минава през една красива и ароматна на мъх и смола гора, която ще те придружи до самата канара „ Невястата “. По пътя има многобройни осведомителни табели с подробна информация за растителността и животинските типове, които могат да се видят в района. На няколко места има и дървени шатри за отдих, както и две панорамни площадки. Мястото не се предлага за хора със боязън от високо. Изключително място за разходка в България.

7.Язовир Пчелина и параклис „ Св. Йоан Летни “

Язовир Пчелина е едно забавно място в България, което има невероятна атмосфера. Намиращо се в землището на към този момент несъществуващото село Пчелинци (Пернишка област), то придобива огромна известност поради красивите гледки и чаровния дребен параклис “Св. Йоан Летни ”. Той е доста дребен, само че извънредно прелъстителен и забавен с обстоятелството къде се намира и годината, през която е основан – 1350 година В параклиса може да се влиза и да се възпламеняват свещички, както и да се прегледат стенописите, които са останали до ден сегашен.

8.Хотнишки водопад

 България 8 свежи хрумвания за пролетна разходка в България фотография: Уикипедия

Хотнишкият водопад е най-пълноводен пролетно време, когато можете да се насладите на цялостната хубост на падащата от 30 метра вода. Намира се на към 20 км от Велико Търново. Изключително красиво място в България, което си заслужава да се посети.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР