С настъпването на новата година стартира и инициативата, промотираща едномесечно

...
С настъпването на новата година стартира и инициативата, промотираща едномесечно
Коментари Харесай

Сухият януари крие неподозирани ползи за здравето ви

С настъпването на новата година започва и самодейността, промотираща едномесечно самоограничение от , известна като Сухия януари. Предизвикателството е обвързвано с редица изгоди за здравето, измежду които намаляване и по-добър сън, написа в. “Дейли експрес ”, базирайки се на английско изследване.
Изследването, направено от експерти от университета на Съсекс, е обхванало над 800 души, присъединили се в самодейността през 2018 година
 Кой какъв брой харчи за алкохол в Европейския съюз Кой какъв брой харчи за алкохол в Европейския съюз
България се подрежда в златната среда измежду държавите-членки на Европейския съюз по разноски на популацията за алкохолни питиета, съобщи...
Проучването показва както краткосрочните, по този начин и дълготрайните изгоди от едномесечното самоограничение от алкохол.
Сред тях са също по-добро положение на кожата и следена приложимост на алкохол през идващите месеци. “Въздържанието от алкохол за един месец оказва помощ на хората да пият по-малко в дълготраен аспект.
Резултатите от изследването ни демонстрират, че до месец август участници в самодейността оповестяват за спомагателен “сух ” ден на седмица ”, споделя ръководителят на изследователския екип доктор Ричард де Висър.
Сред изгодите от Сухия януари са спестяването на пари, за което оповестяват 90 % от участниците в самодейността, по-добър сън (71 процента) по-добро общо здравословно положение (70 процента), нараснала сила (67 процента), намаляване (58 процента), по-добра централизация (57 процента), по-добро положение на кожата (54 процента).
 Как алкохолът вреди на лекуването против COVID-19 Как алкохолът вреди на лекуването против COVID-19
Ако сте заболели, не консумирайте алкохол, даже и по изключение по време на коледните и новогодишни празници, поучава доктор Татяна Кусайко &...
Интересното е, че изброените изгоди, въпреки и не толкоз обилни, се следят даже при участниците, които не са съумели да се въздържат от алкохол през целия януари.
“Резултатите демонстрират, че същинските изгоди са свързани с едномесечното самоограничение ”, отбелязва Де Висър. Британската Национална здравна работа припомня, че постоянната приложимост на повече от 14 алкохолни единици седмично съставлява сериозна опасност за здравето.
Препоръчителният седмичен предел от 14 алкохолни единици се равнява на шест халби приблизително мощна бира или 10 дребни чаши едва вино.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР