С настъпването на летните горещини трябва да сме особено внимателни

...
С настъпването на летните горещини трябва да сме особено внимателни
Коментари Харесай

Тренировките и горещините - как да спортуваме пълноценно през лятото?

С настъпването на летните горещини би трябвало да сме изключително деликатни и виновни, с цел да си спестим неприятни обстановки с прегряване, изключително когато желаеме да упражняваме навън. Горещото и влажно време може да затрудни охлаждането на тялото ни, още повече, когато се потим щедро по време на физическо натоварване. Има доста способи, които да ни оказват помощ да не нарушаваме спортната си рутина по време на летните месеци и да бъдем пълноценни в тренировките си. Отделете време, с цел да планирате авансово времето си за извършения, тъй че то да бъде безвредно и удовлетворяващо макар горещините.

Съобразете тренировките си по отношение на горещото време:

Ако предпочитате тичането навън, колоездене или други тренировки, които по принцип изпълнявате на открито, правете това рано заран или в късните часове. Избягвайте обедните горещини и наложително носете със себе си вода (не подценявайте и неприятните инсекти, подгответе се с подобаващ артикул, с който да отбраните откритите елементи от тялото си). Предварително изберете горист маршрут или място, където да проведете тренировката си;

Тренирайте с по-бавно движение - без значение дали бягате или карате колело, по-бавното движение може да помогне на тялото ви да се охлади до момента в който упражнявате. Прекаленото натоварване ще докара до по-бързо загряване на тялото, което ще бъде много неприятно и може да провокира топлинен удар. През горещите месеци планирайте по-леки тренировки, такива, които не изискват оптимално изпитание и лишават по-кратък интервал от време;

Правете повече почивки – тренировките в горещото време ще доведат до по-бърза отмалялост, тъй че не прекалявайте с натоварването и правете повече почивки. Водата е наложителна, по тази причина се подгответе с задоволително количество до момента в който сте на открито.

Намерете различни разновидности за спорт или пробвайте нова подготовка:

Спортните и фитнес зали са превъзходен вид за лятото (и не само). Там ще имате опцията да проведете пълноценна подготовка без неприятното разстройване на летните горещини. Ако фитнесът не ви подхожда или пък ви е отегчителен, има огромно многообразие от групови тренировки и танци, които са част от програмата на спортните зали – пробвайте подготовка по аеробика, пилатес, TRX, зумба или пък йога. Сред тях може да откриете и новата си пристрастеност или просто да разнообразите спортната си рутина;
Плуването е прелестен вид за подготовка през лятото – какво по-хубаво от разхлаждащата вода на басейна? Проверете къде най-близо до дома ви има басейн и включете водна подготовка в програмата си – в случай че не умеете да плувате, може да изпълнявате и разнообразни аеробни извършения във водата;
Не подценявайте и разновидността за домашна подготовка – има голямо многообразие от онлайн извършения (за начинаещи и напреднали), които можете да опитате и сполучливо да поддържате формата си даже от у дома. Ще можете свободно да избирате кога да упражнявате съгласно графика ви за деня.

Още потребни препоръки:

Поддържайте се добре хидратирани – Приемането на задоволително количество течности е изключително значимо през горещите летни месеци! Експертите предлагат да сте сигурни, че сте изцяло хидратирани преди да започнете да упражнявате (поне два часа преди тренировката приемайте повече течности). Пийте задоволително вода и по време на физическото натоварване – водата оказва помощ на тялото ни да се охлажда и хидратира по-добре, изключително когато се потим повече.

Избирайте подобаващи облекла за подготовка - Носенето на верния вид и цвят на облеклото ви за спорт, ще ви помогне да се чувствате удобно по време на вашите летни тренировки. Много производители към този момент вършат спортни дрехи, които са особено предопределени за тренировки в горещо време. Ако не разполагате с такива, просто изберете облекла от естествени/дишащи материи (памучните са изцяло подходящи), а в случай че спортувате на открито, дано бъдат в светли или неонови цветове.

Не забравяйте да отбраните кожата си - Може да се изненадате, само че потреблението на слънцезащитни артикули е добър способ за изстудяване на тялото. Ако изгорите през лятото, кожата ви не може да се охлади, както нормално. За да предотвратите това, носете слънцезащитен крем с SPF минимум фактор 30. Потърсете артикули, които са предопределени за спорт или лека атлетика и са водоустойчиви, с цел да не се отстраняват с изпотяването (специалистите поучават да употребявате слънцезащитни артикули и в градска среда даже до момента в който се разхождате). Можете да инвестирате и във подобаваща шапка с козирка, с цел да отбраните в допълнение лицето си.

Следете времето - Ако обичате да упражнявате навън през лятото, пробвайте да следите времето. Това ще ви помогне да разпределите тренировките си по най-хубавия метод – в по-хладните дни можете да отделите време за бягане или каране на колело на открито, а в огромните горещини да посетите фитнеса/басейна.

Информирайте се добре за топлинните заболявания - По този метод, в случай че изпитате някои от признаците, можете да реагирате съответно, да окажете помощ на някого към вас и да потърсите съответната здравна помощ: измежду признаците са главоболие, виене на свят, гадене и повръщане, дезориентация, възприятие на зачервяване, бързо сърцетуптене, мускулни и коремни конвулсии. Не подценявайте появяването на тези признаци, незабавно преустановете тренировката и потърсете помощ, в случай че неразположението не премине.

Бъдете доста деликатни през най-горещия интервал от годината. Преценявайте добре времето за подготовка и опциите си, приемайте и задоволително количество вода. Горещините се отразяват по друг метод на всеки, тъй че действайте съгласно персоналните си чувства и не се насилвайте ненужно. Бъдете виновни към себе си и се наслаждавайте пълноценно на обичаното лято, даже когато спортувате.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР