С настъпването на есента все повече си мислим за книги

...
С настъпването на есента все повече си мислим за книги
Коментари Харесай

Книжните събития през октомври, които да не пропускате


С настъпването на есента от ден на ден си мислим за книги и от ден на ден ни се върви на книжни събития. Вече можем да забавим темпото и да се потопим в света на поезията и романите, а за какво не и да се срещнем с създателите на някои обичани от нас творби? Месец октомври предлага голям брой литературни събития, които си костват вниманието и времето. Споделяме ви най-значимите от тях.
“Сърцето се завръща вкъщи ” от Тихомира Панайотова
На 10 октомври от 18:30 ч. издателство Жанет 45 ще показа книгата “Сърцето се завръща вкъщи ” на Тихомира Панайотова във FOX book café.

“Стиховете на Тихомира Панайотова притичват от „ една непосредственост към друга “ и по този начин „ напипват живота “. Думите в тях се реализират хищно, основават ферментиращи облици и тревожещи придвижвания, само че в нежни пространства. Поезия на екзистенциалното изпитание да запазиш себе си, до момента в който се разпадаш, с цел да се събереш по нов метод ” - споделя Петър Чухов.


“Светлият завършек на тъгата ” от Виолета Христова 
На 11 октомври от 18:00 ч. Литературен кръг “Смисъл ” показва новата поетична книга на Виолета Христова " Светлият завършек на тъгата ". Поетично-художественият албум включва и илюстрации на Ина Христова и Жоан Х. Васкес. Събитието ще се провете в Българския културен център на ул. Веслец 13.

“Нарекох тази книга поетично-художествен албум. Не зная дали е това, само че в нея, с изключение на това, дето съм написала, има толкоз доста за гледане -  за допиране с очи и с разум, а нарисуваното от двамата художници Ина Христова и Жоан Х. Васкес е по този начин органично вплетено в цялото, че не зная кое претърпявам по-силно - текста или илюстрациите. Да, неловко е някак човек да разисква личната си книга, пристрастията или пък показното скромничене те лишават от правото да си меродавен. Нищо изключително не си направил чак толкоз!  И въпреки всичко -  един път я поглеждам с очите на разчувствания създател, по-късно съм беззащитен четец, който се изгубва измежду артистичните послания на илюстрациите, трети път виждам с взискателното око на издателя, който е много удовлетворен от новороденото книжно тяло... И всякога ми се желае да споделя откритията си с вас. Като в този момент ” - споделя авторката.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР