С настъпването на есента и зимата, времето се променя и

...
С настъпването на есента и зимата, времето се променя и
Коментари Харесай

Как да подготвим автомобила си за студените месеци?

С настъпването на есента и зимата, времето се трансформира и става все по-студено. Това постанова да вземете ограничения за подготовка на автомобила, с цел да може да се движите безвредно и удобно през студените месеци. В тази публикация от екипа на Maxcar ще споделят няколко съвета по какъв начин да подготвите колата си за зимните месеци.

Съвети за подготовка на автомобила за студените месеци

Подготвянето на автомобила за студените месеци е значима задача, която може да ви помогне да шофирате по-безопасно и удобно. Ето какви са рекомендациите за профилактика, които да следвате:

1. Подмяна на гуми

Зимните гуми са най-важната част от подготовката на транспортното средство за студеното време. Те обезпечават по-добро сцепление на сняг и лед, което понижава риска от поднасяне на колата и произшествия. Препоръчително е да се сменят, когато температурата падне под 7 градуса по Целзий. Ако живеете в регион с мека зима, може да изчакате температурата да падне до 0 градуса по Целзий.

От онлайн магазин Maxcar обръщат внимание, че когато избирате гуми, е значимо да вземете поради размера на транспортното средство, типа на гумите, които употребявате сега, както и изискванията, които ви чакат при шофиране.

2. Проверка на антифриз

Антифризът защищава мотора от заледяване през зимата. Той също по този начин оказва помощ за попречване на разяждане и изхабяване на частите на мотора. Той би трябвало да се ревизира и добавя постоянно, припомнят от MAXCAR . Препоръчително е това обслужване да се прави това най-малко един път годишно, или по-често, в случай че шофирате в рискови условия.

За да ревизирате равнището на антифриз, отворете капака на резервоара и проверете дали равнището е над маркировката " min ". Ако е под маркировката, прибавете антифриз, до момента в който равнището доближи маркировката " max ".

3. Проверка на осветяване

Светлините на автомобила са от значително значение за безвредното шофиране през нощта и при неприятни метеорологични условия. Специалистите от Maxcar предлагат да вършиме инспекция на светлините най-малко един път годишно. Проверете дали авточастите, като фарове, стоп светлини, мигачи и габарити, са в редовност. Ако установите, че някоя от светлините не работи, би трябвало да посетите сервиз и да я подмените допустимо най-бързо.

4. Подготовка на батерия

Акумулаторът е виновен за зареждането на мотора, стартера и осветлението. Поради ниските температури през зимата е допустимо той да се разреди по-бързо. За да предотвратите това, правете инспекции постоянно и го зареждайте, в случай че е належащо. 

От Maxcar поучават да избягвате потреблението на ненужни електрически уреди в автомобила, когато моторът е изключен, тъй като това може да форсира разреждането на акумулатора. 

Кои спомагателни зимни аксесоари може да употребявате?

Освен горните съществени препоръки, от Maxcar изясняват, че има и някои спомагателни аксесоари за зимата, които ще ви оказват помощ да шофирате по-безопасно през зимните месеци. Това са чистачки за сняг, стъргалки за лед, вакса за зимни гуми, спрейове за топене на стъкла и други

Следвайки препоръките на Maxcar в тази публикация, може да сте спокойни, че колата ви е подготвена да се оправи с провокациите на зимата.

Платен материалИнфо: организация Netpeak
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР