С нарушено или изцяло спряно подаване на вода и ток

...
С нарушено или изцяло спряно подаване на вода и ток
Коментари Харесай

22 села в Добричко бедстват без вода и ток

С нарушено или напълно спряно подаване на вода и ток са общо 22 села в област Добрич, която се оказа най-силно наранена от внезапно влошилата се зимна конюнктура в Източна България. 18 машини работят по основните пътни артерии в региона, предава БНР.

Без ток са 16 села в община Добричка, четири в община Каварна и две в община Генерал Тошево. Не работят помпените станции Батово, Долина и Дъбрава. Без вода са 18 села, нарушено е водоподаването и по високите елементи на регионалния център.

Вчера огромна част от Добрич остана без вода поради повреда на помпена станция " Приморци ". Все още продължава да има проблем с водоснабдяването на Добрич, електрозахранването на помпената станция отчасти е възобновено, оповестиха тази заран от локалния ВиК-оператор.

Проблеми поради скъсани електропроводи има и на други помпени станции, както и на някои от сондажите. Работи се по премахване на повредите.

От МВР-Добрич осведомиха, че стотици коли са били вадени от преспите по пътя за Балчик и Варна през миналата нощ. Дете от Каварна е имало потребност от настаняване в болница, само че колата за спешна помощ не е съумяла да стигне до Варна и се е върнала назад.

Тази заран от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че последователно се възстановява ситуацията в област Добрич. Отворени за придвижване са към този момент пътищата за транспортни средства до 12 т Добрич-Силистра, Добрич-Балчик и Варна-Добрич-Генерал Тошево. Възстановено е придвижването и по третокласните пътища Шумен-Тервел-Силистра, Орляк-Зърнево и Честименско-Каблешково.

Днес се чака да стартира разчистването на пътя до националния състезателен комплекс " Белмекен " под едноименния връх в Рила, където от през вчерашния ден са блокирани 180 спортисти - както български, по този начин и задгранични. Снощната снежна стихия образува плътни преспи над 2 метра, а мощните снегонавявания затрудниха разчистването на пътя.

Спортистите са прекарали нощта умерено, описа старши треньорът на националния тим по битка Армен Назарян: " Чакаме да разчистят пътя. Сутринта бурята спря. Всички спортисти са добре. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР