С напредването на руската война в Украйна германският канцлер Олаф

...
С напредването на руската война в Украйна германският канцлер Олаф
Коментари Харесай

Шолц: Изтеглянето на руските войски е в основата на мира в Украйна

С напредването на съветската война в Украйна немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 сподели, че не мисли, че ще има спокойно разрешаване на спора в близко бъдеще, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11710
Шолц съобщи, че макар че на моменти е било допустимо на масата за договаряния да седнат основни играчи, Германия не трябва да не помни всекидневната грубост на войната.

" Това изисква старания и време ", сподели той във връзка с мирните договаряния. " Време, което в реалност нямаме, защото Русия продължава да бомбардира, изтезава и убива в Украйна ".

Според Шолц като основа на всеки мир " съветското управление следва да осъзнае, че би трябвало да изтегли войските си ". Тогава може да има договаряния и украинското държавно управление ще взе участие в тях, уверен съм ".

Повече от 18 месеца след нашествието на Москва канцлерът опроверга слуховете, че напролет на 2022 година към този момент е било контрактувано готово спокойно съглашение сред Украйна и Русия, само че то е било провалено от Съединени американски щати или Англия.

" Не, това не е правилно ", сподели Шолц.

Той съобщи, че " каквото и съглашение " да е имало в първите дни на войната, то е " било унищожено, защото съветският президент Путин употребява времето единствено с цел да поведе войските си из Украйна след неуспеха на офанзивата против столицата Киев и да стартира нахлуване против Източна Украйна. "  

Шолц още веднъж отбрани немските доставки на оръжия за Украйна. " Ще продължим да поддържаме Украйна в правото ѝ да се пази, колкото е належащо ", съобщи той.

Шолц направи изказването си на годишен набожен конгрес, проведен в Берлин, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

В същото време министърката на външните работи Аналена Бербок сподели пред немския вестник " Франфуртер алгемайне цайтунг ", представен от Ройтерс, че Берлин ще насърчи сътрудниците си да доставят наличните си системи за противовъздушна защита на Украйна за зимата.

" Трябва да изградим зимен противовъздушен щит над украинската сериозна инфраструктура ", сподели Бербок след визитата си в Киев в понеделник и добави, че немското държавно управление възнамерява през идващите месеци да усили доставките си на отбранителни системи ИРИС-Т.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР