С напредването на годините, все повече внимание трябва да отделяме

...
С напредването на годините, все повече внимание трябва да отделяме
Коментари Харесай

10 лесни упражнения за красив и стегнат бюст (ВИДЕО)

С напредването на годините, от ден на ден внимание би трябвало да отделяме върху тежестта си, формите си и здравословния метод на живот.

via GIPHY

Често обаче забравяме да се погрижим за най-голямото ни благосъстояние. Бюстът изисква специфични грижи, с цел да остане на мястото си, макар гравитацията. По-големите гърди пък изискват още по-специални грижи. Ето 10 извършения за бюст, които да вършим в свбодното си време:

1. Хвани се за ръце, тъй че лактите ти да са на равнището на раменете, притискай ръцете си една към друга за 20 секунди. Направи 10 серии.

2. Кръстосай ръцете си върху бицепсите, притискай във вътрешността като предизвикаш стесняване на мускулите. Остани по този начин 20 секунди, направи 8 серии.

3. Изпъни ръцете си напред и прави огромни придвижвания вид „ ножица “ за 20 секунди, като от самото начало гърбът ти би трябвало да е изправен. Направи 10 серии.

4. Разтвори ръцете си, тъй че лактите да са на равнището на раменете ти. Ръцете ти би трябвало да са отворени на 90 градуса, а юмрукът да гледа напред. Бавно събирай ръцете и след това ги връщай в изходна позиция. Направи 3 серии от по 12 повторения.

5. Облекни ръцете си стената, тъй че да са на височината на гърдите ти. Бавно сгъвай ръцете си, тъй че да докоснеш стената с глава и след това се изправяй. Нещо като изправени лицеви опори. Когато напреднеш премини към същински лицеви опори. Прави 3 серии от по 10 повторения.

via GIPHY

6. Хвани ръцете си зад тила, натискай лактите си обратно и задръж 5 секунди. След това се върни в начална позиция. Прави 3 серии от по 25 повторения.

7. Изправи се с вдигнати ръце и обтегнат тил. Накланяй се на едната и на другата страна за 20 секунди. Направи 10 серии.

8. Изправи се с изпънати ръце зад теб. Избутай ги нагоре, тъй че да усетиш леко напрежение под гърдите и след това ги върни в изходна позиция. Направи 2 серии от по 20 повторения.

9. Седни с кръстосани крайници, изправен тил и изпънати ръце с длани нагоре, на височината на раменете. Бавно ги изпъвай обратно, колкото можеш повече. После се върни в изходна позиция и повтори 20 пъти в 3 серии.

10. Седни с кръстосани крайници и разтвори ръцете си, тъй че лактите да са на равнището на раменете ти. Ръцете ти би трябвало да са отворени на 90 градуса, а юмрукът да гледа напред. Бавно избутвай ръцете си обратно, колкото можеш повече. После се върни в изходна позиция и повтори 15 пъти в 3 серии.

via GIPHY

Бонус препоръки:

Не пропускай и специфичните разтривки за покачване на бюста.

Винаги подбирай подобаващ сутиен, който може да поддържа гърдите ти, без да ги притиска прекомерно.

via GIPHY

Винаги тренирай със състезателен сутиен.

Не пропускай да нанасяш специфичен слънцезащитен крем на гърдите си.

Избягвай прекомерно горещите бани върху тънката и нежна кожа на бюста.

За да избегнеш стриите, внимавай с прекомерните аномалии в тежестта.

via GIPHY

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР