С намалена видимост започна неделният ден на места в равнинната

...
С намалена видимост започна неделният ден на места в равнинната
Коментари Харесай

Слънчево и 20°, но със силен вятър и валежи

С понижена видимост стартира неделният ден тук-там в равнинната част от страната, както и с температури под нулата. Около и след обяд видимостта ще се усъвършенства и ще е най-вече слънчево.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 13° и 18°. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, само че на следващия ден вятърът ще се усили, ще е сдържан, северно от планините мощен и стремителен. За 10 области е в действие жълт код.

Температурите ще се покачат още и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°. Облачността обаче ще е най-вече забележителна и след обяд от запад ще завали дъжд.

Над Черноморието облачността също ще се усилва. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток.

В планините в следобедните часове от запад ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 метра от сняг. Вятърът ще е до плевел, след обяд краткотрайно ураганен от югозапад.

До петък ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България във вторник и сряда. Във вторник южният вятър ще отслабне. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР