С над 40 млн. евро ще бъде преустроена, модернизирана и

...
С над 40 млн. евро ще бъде преустроена, модернизирана и
Коментари Харесай

Старата част на Никозия ще бъде реновирана

С над 40 млн. евро ще бъде преустроена, осъвременена и съживена остарялата част на Никозия. Планът, чието започване бе оповестено от президента на Кипър Никос Анастасиадис, включва дотации за бизнесмени, тласъци за градско строителство, реновиране на исторически здания.
Петгодишната стратегия цели да вдъхне нов живот на Стара Никозия - историческата част на столицата, оградена от венецианските стени от 16-и век.
Промяната на образа й би трябвало да притегли нови поданици, бизнес, научни, културни и административни структури, като сътвори модел на град, по едно и също време исторически и съвременен, акцентира президентът Никос Анастасиадис.
Един от проблемите за развиването на градския център е, че през него минава разделящата острова и столицата демаркационна линия, заради което в тази част на Никозия има доста изоставени и рискови здания, в това число парцели на кипърски турци.
10 млн. евро от държавния бюджет ще бъдат предоставени като тласъци под формата на безплатна помощ за бизнесмени за модернизиране на действителен или развиване на нов бизнес в историческия регион.
За преустрояване на остарели здания или създаване на нови, предопределени за студентски общежития, са планувани 15 млн. евро.
В Стара Никозия ще бъде прибавен и пакет от тласъци, нови регулации и ускорени лицензионни процедури за развиване на градската среда, строителството и инфраструктурата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР