С начинанието да помага на малки таланти ще се заеме

...
С начинанието да помага на малки таланти ще се заеме
Коментари Харесай

Графа става ментор в детски творчески работилници

С начинанието да оказва помощ на дребни гении ще се заеме Влади Ампов-Графа. Изпълнителят на „ Невидим “ става част от второто издание на акцията „ Национална седмица на детската книга “.

Инициативата, отдадена напълно на децата, които обичат да четат, само че и мечтаят да пишат, ще се организира от 1 до 7 юни в Литературен клуб „ Перото “ и зала 4 на НДК.

В продължение на една седмица дребни гении в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат опцията да вземат участие гратис в креативен работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници, и ще се учат от менторите си по занимателен и занимателен метод. А на 7 юни, с изключение на игрите с актьорите от Столичния куклен спектакъл, ще бъдат оповестени премиите за „ Малък огромен публицист “ и „ Малък огромен художник “ в двете възрастови групи.

Как се написа сюжет? Какви са тайните на историческия разказ? Как се прави комикс? Какво е да си публицист? Как да създадеш свои лични хартиени герои? Как би трябвало да наподобява корицата на една книга? От 2 до 6 юни за дребните създатели са готови редица провокации, които обаче няма да посрещнат сами. На помощ идват техните ментори. Освен Графа, това са Светослав Иванов, Жени Марчева, Десислава Стоянова, Иван Раденков, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Капка Кънева, Мария Донева, Жени Лечева, Виктория Бисерова, Диана Петрова и други.

„ Основен фокус на акцията е вярната приложимост на българския език и неговото разнообразие. По този метод ще се спомага за развиването на детската литературна активност и ще се подкрепи публикуването и издаването на творбите на млади и надарени нови създатели.

Това, от своя страна, ще способства за съхраняването на националната културна еднаквост, показана посредством детската литература. “, споделят уредниците на „ Националната седмица на детската книга “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР