С началото на Новата година си даваме обещания. Едно от

...
С началото на Новата година си даваме обещания. Едно от
Коментари Харесай

15 начина да откажем цигарите

С началото на Новата година си даваме обещания. Едно от най-честите е това, че ще откажем цигарите. Ето 15 метода да го извършите.
1 . Когато купувате кутия цигари си записвайте цената й, а в края на седмицата светнете каква сума бихте могли да спестите.
2. Предварително си набележете дата, на която ще спрете да пушите. Свържете тази дата с значимо събитие в живота ви и по този начин няма да търсите мотиви да я отложите.
3. Решете дали ще спрете да пушите незабавно или последователно. Ако ще е последователно си набележете междинни цели - да пушите по 2 цигари по-малко или са спрете след 2 седмици.


4 . Ако усещате мощна нужда да пушите най-добре е да спрете незабавно. Ден-два преди набелязаната дата изпушете два пъти повече цигари от нормално. По този метод организмът ще се пренасити с никотин и ще почувствате пагубното влияние на пушенето, а по този начин ще ви е по-лесно да го оставите.
5 . Ако ситуацията в работата ви подтиква към пушене, то за отхвърли изберете неработен ден - събота или неделя, празник, отпуска или интервал, в който сте в командировка.
6. Не си купувайте стекове цигари. Докато не свършат цигарите в кутията, не си взимайте друга. 
7 . Ако имате предпочитание да запалите не вадете цигарата незабавно, подръжте кутията в ръце най-малко 3 минути. В това време направете нещо забавно, прелестно, което би могло да отклони вниманието ви от цигарата. Обадете са другар, разходете из офиса или жилището, направете лека гимнастика. 
 Продуктите, които пречистват организма от никотина Продуктите, които пречистват организма от никотина
Главната причина за доста от здравословните проблеми - заболявания на сърцето, съдовете, белите дробове, кожата, бързото стареене и други е...
8. Всяка заран отложете момента на запалване на първата цигара, колкото се може повече.
9. Не носете цигари в себе си. 
10 . Махнете пепелниците, запалките и всички предмети, свързани с пушенето от стаята. Въздържайте се да пушите в наличието на околните ви и децата. Опитайте се да не пушите, до момента в който гледате телевизия.


 5 неща, които са по-вредни от цигарите 5 неща, които са по-вредни от цигарите
Дoри и дa нe пушитe, винaги щe имa нaвици, oт кoитo трябвa дa ce oткaжeтe или дa oгрaничитe, зa дa удължитe живoтa cи и дa гo нaпрaвитe...
11 . Изпушвайте половината цигара.
12 . Вместо да запалите направете лека гимнастика или енергична разходка. Не заменяйте цигарата с храна, изключително висококалорична - мазна, сладка или тестена.
13 . По-често посещавайте театри, кино, музеи, зали, в които пушенето е неразрешено, написа narko23.ru.
14 . Откажете се от пушенето за един ден, на идващия - а още един, вдругиден - за още един и така нататък Поспорете с някого, че сте способни на тази смяна. 
15 . Опитайте се да намерите сътрудник, с който дружно да откажете цигарите. Опитайте се да помогнете на още някого да се откаже, изключително в случай че е ваш непосредствен. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР