С наближаването на студения сезон все повече хора от западните

...
С наближаването на студения сезон все повече хора от западните
Коментари Харесай

Северноевропейците мигрират в Испания заради ниските сметки за ток

С наближаването на студения сезон от ден на ден хора от западните и северните страни в Европа се насочват към южните страни, където битовите сметки за отопление са доста по-ниски. Така Югоизточна Испания се трансформира във втори дом за белгийци, британци и германци, предава Българска национална телевизия.

Слънце, плажове, приятни заведения и спокоен живот - тези условия са привлекли над половин милион чужденци през последните години като краткотрайно или непрекъснато пребиваващи по югоизточното крайбрежие на Испания.

През последните месеци от ден на ден западноевропейци се възползват от спомагателните плюсове на региона - мека зима и по-ниски сметки за сила и храна.

" За един пенсионер в Белгия е невероятно да върви всеки ден на ресторант, само че тук е допустимо. Тук се радваме на живота. Дъщеря ми ми се обажда и споделя: " Мамо, в Белгия платих 250 евро сметка за сила. ". Отговарям й: " Аз платих 28 евро. Защото тук е слънчево ", споделя Ани Гауденс, която е президент на Асоциацията на белгийските другари в Испания.

Местните хора се майтапят, че градчето Калпе в провинция Аликанте е като смален модел на света. Тук живеят и работят представители на 98 страни. Най-многобройни са британците, следвани от румънците, белгийците и германците. Някои отварят заведения за хранене, магазини и организации за недвижими парцели, а други работят отдалечено.

" Мисля, че качеството на живот тук е по-добро. Аз имам 65% белгийски личен състав, само че имам също и чиновници от Англия, Испания, Франция и Германия ", споделя Ане Дингенен, която е притежател на ресторант.

В средата на септември температурата в Калпе е 30 градуса, а плажовете още са цялостни.

Понятието отоплителен сезон тук не съществува, защото през зимата междинната температура е към 17 градуса.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР