С наближаването на лятото и началото на туристическия сезон, потребителите

...
С наближаването на лятото и началото на туристическия сезон, потребителите
Коментари Харесай

Дигитален детокс: Европейски остров се обяви за зона без телефони

С наближаването на лятото и началото на туристическия сезон, потребителите на обществените мрежи ще се затруднят да отговорят на един прочут въпрос – в случай че не са разгласили нищо за почивката си, изобщо били ли са на такава? Отговорът е, несъмнено, че да. Били сте на отмора и евентуално сте си изкарали доста по-добре поради това, че не сте качвали всичко в Instagram.

Въпреки че за някои може би е мъчно да не ревизират служебната си поща и да не обновяват профилите си в обществените си медии по време на отмора, финландският остров Улко-Тамио приканва посетителите да пренебрегват екраните на електронните устройства и да се любуват на природата, написа CNN.

Остров Улко-Тамио, който претендира да е първият туристически остров без телефони в света, се намира в Националния парк " Източен залив " на Финландия, която шест години поред е обявявана за най-щастливата нация в света и по подигравка на ориста е дом на една от най-популярните марки мобилни телефони Nokia.

Това лято остров Улко-Тамио, който се намира наоколо до крайбрежието на Хамина, ще бъде зона свободна от телефони. Искаме да призовем туристите да изключат умните си устройства и откровено да се насладят на островите ”, съобщи Метс Селин, специалист по островен туризъм във Visit Kotka-Hamina.

Улко-Тамио, който се намира в един от 41-те национални парка във Финландия, не е обитаем с хора, само че е дом на редки птици и растения, които туристите могат да прегледат по време на излет из острова, или от построената кула за птици.

Включването на туристите в този цифров детокс на остров Улко-Тамио е непринудено и защото на острова има покритие на мобилна мрежа, изкушението ще бъде огромно. Служителите на компанията Parks & Wildlife Finland, която стопанисва острова, се надяват да убедят посетителите да изключат мобилните си устройства и да насочат вниманието си към флората и фауната, както и към общуването с други туристи.

До острови като Улко-Тамио в " Източен залив " нормално се доближава с частна лодка, ферибот или водни таксита.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР