С наближаването на есента и по-студените месеци повечето предвидливи домакинства

...
С наближаването на есента и по-студените месеци повечето предвидливи домакинства
Коментари Харесай

В СО най-голям интерес има към подмяна с пелетни уреди

С наближаването на есента и по-студените месеци множеството прозорливи семейства стартират да се замислят за отоплението. Тук се появява и безконечната алтернатива кое е по-евтиното и по-удобно средство за отопление - на парно, ток, пелети, дърва.

Още напролет бяха подписани и контракти за промяна на отоплителните уреди с оглед понижаване на замърсяването на въздуха. 

Тогава са подадени 5550 формуляра, от които 5506 са утвърдените претенденти, като до 31 юли в Столичната община са постъпили 4840 подписани контракта от утвърдените претенденти.  Общата стойност на поръчаните уреди за отопление е 34 млн. лева без Данък добавена стойност.

Вече има подписани контракти за пелети и за газ, като са класирани първите пет реализатори за подписване на контракти за съответни региони и уреди. Най-голям интерес има към пелетните уреди. Над 3200 уреда следва да бъдат доставени. Проявява се интерес и за климатиците. Като бройки те са повече, защото се поставят по три климатика на едно домакинство, споделя Теодора Полимерова - дир. Дирекция “Климат, сила и въздух ” в Столичната община. 

Кварталите, от които има най-силен интерес са крайградските зони - Кремиковци, Панчарево, Нови искър, Банкя, Витоша, Подуяне, Сердика, Овча купел, Красна поляна и Слатина.

Чуйте повече в диалога на Антония Каменичка и Божидар Янев в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР