С модерен апарат за контрастно усилена ехография разполага отделението по

...
С модерен апарат за контрастно усилена ехография разполага отделението по
Коментари Харесай

УМБАЛ Пловдив вече разполага с модерен ехограф

С съвременен уред за контрастно усилена ехография разполага отделението по гастроентерология в УМБАЛ „ Пловдив “. Изследването се прави с контрастност без химически субстанции, който се разрушава на мехурчета в организма. По този метод на пациентите се икономисват алергични реакции към препарата, а в избран % отпада и нуждата от хистологично или цитологично доказване, заяви началникът на отделението доктор Цветка Лахтариева.
Контрастно-усилената ехография бързо навлиза в диагностичния логаритъм на редица болести на черния дроб, най-много на огнищните солидни чернодробни болести. Контрастните субстанции за ултразвук работят напълно в кръвното русло и дават опцията за визуализиране на микроциркулацията в съответната зона. Контрастните сътрудници съставляват микромехурчета (среден размер 2.5 µm), изпълнени с газ и покрити с обвивка, които са почти с размера на еритроцитите. Същевременно те са и задоволително дребни, с цел да преминат безвредно през белодробната циркулация. Мехурчетата трансформират размерите си според от звуковата вълна.
По тази методика се контрастират огнищни лезии в черния дроб и бъбреците, с цел да се разграничат доброкачествените от злокачествените или туморните обединения. Освен това се дефинират и подвидовете при доброкачествените лезии в черния дроб, като хемангиоми, аденоми, огнища на стеатози и други
Ехографски наблюдението се организира на 2 екрана, като се наблюдава държанието на облика съгласно задържането и изчистването на контраста. Това ни оказва помощ да проследим метастазирането на черния дроб и да назначим вярната терапия, съобщи доктор Лахтариева. Според нея с помощта на модерната инсталация за контрастно усилена ехография при огнищни обединения на черния дроб в отделението по гастроентерология към УМБАЛ „ Пловдив “ доста е повишен броят на новооткритите случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР