С много спорт, музика, танци, изкуство и смях срещу агресията.

...
С много спорт, музика, танци, изкуство и смях срещу агресията.
Коментари Харесай

Редица прояви обединиха спортни шампиони и младежи срещу агресията

С доста спорт, музика, танци, изкуство и смях против експанзията. Така мина в Златни пясъци петдневният изнесен тренинг " Младите хора - Бъдещето на България ", съпътстващ плана на асоциация „ Докосни дъгата “ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в деиствие”, които се извършва по Национална стратегия за осъществяване на юношески деиности по член 10а от Закона за хазарта.

Специални посетители на тренинга на младежите бяха олимпийският ни първенец по бокс Петър Лесов, международната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, олимпийската бронзова медалистка по битка Елица Янкова, младежкият футболен национал Илиан Илиев и шоумените от " Тутурутка ". Всички прояви с тяхно присъединяване бяха ориентирани към един от главните проблеми в обществото ни - експанзията и насилието измежду младежите.

В рамките на пет дни 30 младежи от цялата страна имаха шанса да организират шампионска утринна гимнастика, като тренировките се водеха персонално от Станимира Петрова и Елица Янкова. Чрез заниманията двете ни именити спортистки съумяха да убедят момчетата и девойките, че когато стартираме деня си по подобен метод, вместо с обичаиното излежаване в леглото, тялото ни ще изпита доста позитиви и по-лесно ще се оправим с провокациите на деня.

По време на тренинга Станимира Петрова и Елица Янкова участваха и в взаимен шампионат по тенис на маса с младежите под надпис " Докосни дъгата OPEN 2020 ", в който златното момиче на българския бокс победи, демонстрирайки необикновен хъс и техника. За арбитър на срещите беше определен олимпииският първенец Петър Лесов, който преди старта взе участие в полемика с младежите за експанзията в спорта и по какъв начин тя би трябвало да се преодолее.

Не липсваха и футболни страсти в духа на феърплея по време на изнесения тренинг " Младите хора - бъдещето на България ". Момчетата и девойките се срещнаха с младежкия футболен национал Илиан Илиев - младши, които дойде в Златни пясъци със специфична задача. Футболният гений организира подготовка с тях и им подари фланелки на националния отбор, като съобщи и особено обръщение от старши треньорът на " лъвовете " Александър Димитров. Илиан Илиев - младши пожела на момчетата и девойките да спортуват и в никакъв случай да не се поддават на експанзията. Инициативата приключи с футболна среща, в която не пропуснаха да се включат Петър Лесов, Станимира Петрова и Елица Янкова. Самият Илиан Илиев - младши пък бе рефер на дуела и даваше упътвания на двата отбора.

Милен Минков и Иван Чешмеджиев от комедийното предаване “Тутурутка” също се срещнаха с младежите от изнесения тренинг “Младите хора - Бъдещето на България”. Популярните шоумени внесоха доста нюанс и позитивни мигове, напомняйки на момчетата и девойките, че смехът е едно от най-хубавите “оръжия” против експанзията.

По време на тренинга младежите опознаха от близко и едно от най-красивите кътчета на България - Ботаническата градина в Балчик, която се простира на повърхност от над 190 декара, като огромна част от нея е със статут на предпазена територия. Екипът на градината изненада своите посетители с дарове и забавни обстоятелства. Момчетата и девойките се впуснаха в неповторимо просветително премеждие, и очаровани от голямото многообразие от растителни типове, цветове и форми, се убедиха, че неслучайно това място е определяно за вълшебно парченце от природата.

Стрелба против експанзията посредством игра на пейнтбол, изобразяване на плажа и Вечер на гениите също бяха включени в петдневния тренинг, към който участниците подходиха доста съществено, организирайки редица полемики. Младежите и спортистите разискаха главните фактори, които подтикват младите към прояви на експанзия във всичките й форми. Разговаряха за методите за предварителни защити против асоциалното и нападателно държание, както и за това по какъв начин да реагират по отношение на съученици и другари, които получават прояви на експанзия пред очите им. Участниците даваха образци от личното си всекидневие, което ги подтикна да разсъждават още по-задълбочено върху опциите за разрешаването на този наболял проблем измежду младежите на България.

Важна цел на изнесения тренинг “Младите хора - Бъдещето на България” бе да предизвика желанието у младежите за спорт и изкуство, както и да разсъни любовта им към природата, тъй като всичко това би им помогнало да погледнат на себе си от различен ъгъл, който да докара до позитивна личностна смяна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР