С много добра организация е напълно реалистично в края на

...
С много добра организация е напълно реалистично в края на
Коментари Харесай

Нанков към Радев: Работи се под прожекторите

С доста добра организация е изцяло реалистично в края на 2024 година да имаме напълно приключена автомагистрала „ Хемус ". Това сподели от парламентарната естрада министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, който народните представители приканиха да даде информация по отношение на напредъка по пътните планове.

Той разясни, че до края на годината ще се строят 77 км, за нови 85 км ще бъдат оповестени общствени поръчки. „ Остават единствено към 90 км, за които през 2019 година от Велико Търново до пътен възел „ Буховци ", област Търговище, още веднъж ще търсим реализатори с конкурс и да стартираме тяхното създаване ", сподели министър Нанков. По думите му новата автомагистрала "Хемус " ще дава отговор на всички условия.

От автомагистрала „ Струма " през тази година предварително ще приключим 24-те км от Кресна до Сандански с съвсем 8 месеца, само че не за сметка на качеството, заяви още министърът на районното развиване и благоустройството по време на чуването си в Народното събрание.

„ За автомагистралата от Благоевград до Железница, съвсем 7 км, строителните действия вървят извънредно добре. Прекъснали сме ги в частта на откритото археологическо находище ", уточни той. „ Ще изчакаме мнението на специалистите. Ще се съобразим, както до момента, освен с екологията, само че и с археологията ", посочи министърът. „ За най-тежкият сектор от Автомагистрала „ Струма "- Кресненското дефиле тази година ще стартираме с тръжната процедура, в случай че Административният съд се произнесе в наша изгода ", разяснява Николай Нанков.

„ Вървим по график, задачата ни е през май 2019 година да стартираме действителното строителство ", изясни районният министър и посочи, че цената на най-скъпата права от автомагистралата поради тежкия терен е към 800 млн. лв..

В отговор на рецензиите на президента Румен Радев строителният министър уточни, че "страната е строителна площадка, работи се на ярко ".

"Всички публични поръчки са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба. Големият брой претенденти за публичните поръчки е доказателство, че се работи на ярко и под прожекторите ", добави Нанков, откакто президентът прикани да се спре работата "на мрачно " и да се "включат прожекторите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР