С мирно шествие и занимателни детски работилници беше почетен денят

...
С мирно шествие и занимателни детски работилници беше почетен денят
Коментари Харесай

С мирно шествие и концерт беше почетен денят на Независимостта на Украйна в Пловдив

С спокойно шествие и занимателни детски работилници беше почетен денят на Независимостта на Украйна в центъра на Пловдив.

Честванията започнаха в 16:00 часа следобяд с благотворителен базар, който се виеше на основната и около фонтана.

На него минувачи се спираха и се любуваха на ръчнонаправени играчки, картини и бижута, средствата от които отиват в помощ на Украйна. Кметът на Пловдив Здравко Димитров, също почете труда на уредниците на събитието и даде своя принос в една от кутиите за дарения.

В 17:00 часа започнаха и майсторските класове за деца, на които малчуганите се учеха по какъв начин да боравят с глина и да създават бижута от най-различни мъниста. За най-малките беше проведено изобразяване по лицата с боички и къна.

В 18:30 потегли грандиозно спокойно шествие, което стартира от Дома на Левски и продължи до Общината, където пък в 19 часа празничният концерт публично беше открит с песента " Щедрик ". След това в цяла жива верига се сплотиха всички присъстващи, която символизираше на единството на народите.

Поздравителни слова насочиха Димитър Георгиев - почетен консул на Украйна, Наталия Еллис - един от основните уредници на мероприятието и създател на фондацията " Юкрейн съпорт енд реновейшън “.

“Честит празник на вас, вашите съпрузи и синове, които сега са на фронта и пазят суверенитета на Украйна. Напуснахте вашата татковина и дойдохте в една другарска страна. Тук в България вие намерихте вашия втори дом, който стана вероятен с помощта на цялото общество. Много от българските жители отвориха домовете и сърцата си за вас, с цел да ви оказват помощ. Във вашия втори дом вие давате опция на децата си да порастват и да бъдат спокойни. ”, сподели господин Димитров, представен от " Марица ".

След приветственото си слово, Наталия Еллис връчи награди на най-активните доброволци, които оказват помощ на идеята с каквото могат от първия ден.

Последва танцов флашмоб, който мина под надпис " Украйна - това съм аз " и беше воден от детски танцов колектив " Funk drive ". Още доста песни и танци поддържаха положителното въодушевление на празнуващите, като даже се завъртя и обичайно българско хоро.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР