С Министерски съвет проведохме конферентна връзка с браншови организации, земеделски

...
С Министерски съвет проведохме конферентна връзка с браншови организации, земеделски
Коментари Харесай

Танева: Кризата ни принуждава да вземем спешни мерки за...

С Министерски съвет организирахме конферентна връзка с браншови организации, аграрни производители, млекопреработватели, животновъди, по повод признатото разпореждане на Министерски съвет за районни къси доставки в комерсиалните вериги.

Това сподели по време на брифинг министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

В него вземат участие и представители на комерсиалните вериги.

Тя означи, че част от операторите от 1-2 години работят поредно на този принцип, „ а актуалната рецесия ни принуждава да се вземат незабавни ограничения за минимизиране на вредите от свитите пазари, да се понижи изхвърлянето на храна, както и да оцелеят и да се защитят производителите и обвързваните с тях предприятия “, сподели Танева.

Тя уточни, че е обсъждано основаването на районни къси вериги за доставка на продукцията на българските производители. „ Оставаме отворени да обсъждаме, да бъдем модератори, познаваме бранша, тъй че всичко да стане в интерес на потребителите “, сподели още земеделският министър.

Милена Драгийска, шеф на Lidl България съобщи, че са се обединили към работещи ограничения, а има и схващане за това по логичен метод да бъде подкрепят българският производител.

Тя насочи обръщение от името на комерсиалните вериги – в спешна обстановка би трябвало да се отворят оптимални канали за разрешаването на рецесията. Представили са и ограничения, с които да се предложат по-добри канали, за представянето на продукция на дребните производители.

Йордан Матеев от Българското съдружие за съвременна търговия сподели, че качествената българска продукция ще продължи да бъде на рафтовете. Изборът е на българския консуматор, по тази причина молим към потребителите да изберат българското, това е мъдрото решение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР