С мечтан старт започна световното първенство за домакина Русия. Възпитаниците

...
С мечтан старт започна световното първенство за домакина Русия. Възпитаниците
Коментари Харесай

Руска лекция с 5 гола на старта на Мондиал 2018

С желан старт стартира международното състезание за домакина Русия. Възпитаниците на Станислав Черчесов разгромиха Саудитска Арабия с 5:0 в първия дуел от 21-ия Мондиал.

Юри Газински откри с първия прецизен удар във вратата в 12-ата минута, а след него се разписаха запасите Денис Черишев (43’, 90’) и Артьом Дзюба (71’), както и Александър Головин (90+5`). Така беше спазена традицията домакинът в никакъв случай да не губи в първия си дуел от форума.
В месеците преди финалите “сборная ” играеше доста едва, само че през днешния ден сподели напълно друго лице. В същото време саудитите се показаха незадоволително и с тази игра мъчно ще вземат даже точка по съветските терени. Другите два тима в групата са Египет и Уругвай, които играят на следващия ден.

Домакините започнаха с вихрени офанзиви към противниковата врата и след пропуски на Дзагоев и Семедов се стигна до 12-ата минута, в която Юри Газинский вкара първия гол на Световното. Дзагоев центрира от корнер, топката бе изчистена и още веднъж центрирана, този път от Александър Головин, а халфът на Краснодар Газинский се разписа с глава за 1:0. Три минути по-късно Марио Фернандес още веднъж реализира пробив по крилото, след което центрира по земя за някой всред Дзагоев и Смолов. Вторият въпреки всичко насочи топката към вратата, а след лек рикошет кълбото затрудни оптимално Ал Муаюф, който избави.

В 24-ата минута Алан Дзагоев от домакините стъпи изкривено и се контузи, като бе сменен прунудително от Денис Черишев. В 35-ата минута руснаците желаеха дузпа след рухване на Головин, който потърси прикосновение с Осама Хаусауи, само че съдията Питаня изрично уточни с жестове играта да продължи. Две минути преди почивката Головин проби в наказателното поле и след груба неточност в защитата на саудитите Денис Черишев финитира двама противници, след което с мощен щут прати топката във вратата за 2:0.

След почивката Сборная продължи да господства и да създадва рискове пред противниковата врата. В 67-ата минута Зобнин шутира рисково и вратарят Маюф не се намеси както би трябвало, само че и руснаците се зауетиха по-късно при добавката. Четири минути по-късно появилият се секунди преди този момент в игра Артьом Дзюба с първото си допиране се разписа с глава след центриране на Головин и направи резултата типичен.

Руснаците довършиха противника в добавеното време, когато първо Денис Черишев (90+1) се разписа за повторно в мача с прословут гол след удар от междинна отдалеченост, а по-късно и Александър Головин (90+4) зарадва почитателите по трибуните с попадение от директен свободен удар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР