С масови проверки от горските служители започна ловният сезон за

...
С масови проверки от горските служители започна ловният сезон за
Коментари Харесай

С масови проверки от горските служители започна ловният сезон за едър дивеч


С всеобщи инспекции от горските чиновници стартира ловният сезон за лов на наедрял дивеч. Груповият лов на дива свиня и тази година ще се прави при строго съблюдаване на ограниченията за биосигурност, за попречване разпространяването на болестта Африканска чума по свинете, оповестиха от Столична районна дирекция по горите.

Първият ловджийски ден за дива свиня на ловно-рибарската дружинка в софийското село Локорско стартира с инспекция от горските чиновници. Проверени бяха заверките на ловните билети, членските карти на членовете на дружинката, разрешителните за лов, както и облеклата на ловците за съществуване на ослепителен предупредителен цвят.

Нарушения не бяха открити. Във връзка със засилените ограничения и недопускане на произшествия с огнестрелно оръжие са проведени взаимни инспекции с представители на Министерство на вътрешните работи. Забранена е използването на алкохол преди и по време на лов, както и съществуването и потреблението на патрони със сачми с диаметър над 6 мм по време на колективен лов на дива свиня.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР