С мащабни фойерверки, музика на живо и светлинно шоу -

...
С мащабни фойерверки, музика на живо и светлинно шоу -
Коментари Харесай

Пищни тържества в цял свят за ЧНГ, фойерверки излетяха директно от Лондонското око

С огромни фойерверки, музика онлайн и светлинно шоу - по този начин по света посрещнаха новата 2024-та година. От Изток на Запад емблематични площади събраха милиони, на доста места ограниченията за сигурност бяха затегнати. 

 

Първи шампанското отвориха в Нова Зеландия, Австралия, Хонконг и Източна Русия. В Сидни над 10 минути заря озари небето над операта. 

 

Над 100 хиляди души се събраха край река Темза в столицата на Англия Лондон, с цел да видят 13-минутната новогодишна заря.

 

По случай новата 2024 година бяха изстреляни над 12 хиляди ракети и други пиротехнически произведения. Фойерверките бяха съпроводени със звъна на отмерващия последните часове на предходната година Биг Бен в Уестминстър. Прожектирани бяха и определени моменти от коронацията на английския крал Чарлз Трети.

 

Над 1 милион хора се събраха на парижкия бул. " Шан-з-Елизе " в новогодишната нощ, чиято кулминационна точка бе заря над Триумфалната арка, съобщи Франс прес.

 

От 19:00 ч. туристи и парижани започнаха да изпълват пространството от 2 км от пл. " Конкорд " до Триумфалната арка. Вечерта мина и под знака на идната олимпиада, като на Триумфалната арка бяха прожектирани разнообразни анимации, свързани с огромното спортно събитие, което ще се организира през лятото.

 

Повече от 230 души бяха арестувани поради разнообразни произшествия в Берлин на Нова година, заяви през днешния ден полицията, представена от Франс прес. Ранени са към 15 чиновници на реда.

 

Полицаи и представители на незабавните служби бяха атакувани с пиротехнически произведения, халосни патрони и бутилки на разнообразни места в немската столица, се споделя в изказване на полицията в обществената платформа " Екс ". Ситуацията се е успокоила към средата на нощта.

 

Със светлинно шоу и фойерверки най-високата постройка в света Бурж Халифа в Дубай отброи последните секунди на остарялата година и посрещна новата година. Хиляди туристи избраха арабската страна, с цел да посрещнат 2024 г. 

 

Хора от всевъзможни националности се събраха в Ню Йорк, с цел да следят емблематичното пускане на кристалната топка на " Таймс Скуеър "  - традиция, датираща от 1907 година След това милиони конфети заваляха над хилядите празнуващи. 

 

Близо 2 милиона души посрещнаха новата 2024 година с фойерверки и музика в бразилския мегаполис Рио де Жанейро. Традиционните 12-минутни фойерверки започнаха в среднощ и бяха изстреляни от 10 платформи в морето край световноизвестния плаж Копакабана. Тържеството беше съпроводено и от музикални осъществявания на оркестър, самба и шоу с дронове.

 

В Банкок празненствата са съсредоточени към река Чао Прая, която всяка година отразява светлините на фойерверките. Тайланд, който следва будисткия календар, посреща 2567 година, означи ДПА.

 

В Тайван към 16 000 фойерверки бяха изстреляни от знаковата за страната постройка Тайпе 101, която е висока 509 метра.

 

В южнокорейската столица Сеул началото на 2024 година беше маркирано с гигантската камбана Босингак, която беше ударена тъкмо 33 пъти, както всяка година. За събитието се събраха десетки хиляди души.

 

Китай също посрещна новата година - въпреки и доста по-скромно, в сравнение с в други елементи на света. Новогодишната нощ не е главен приоритет за китайците, като се има поради, че тяхната обичайната лунна година стартира едвам на 10 февруари. Едва тогава хората честват всеобщо.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР