С любимото кафе се събуждат рано сутрин милиони хора по

...
С любимото кафе се събуждат рано сутрин милиони хора по
Коментари Харесай

4 грешки при приготвянето на кафе развалят вкуса му

С обичаното кафе се разсънват рано заран милиони хора по целия свят. С тази напитка те прекарват свободното си време на обяд. С чаша кафе е съпроводен и следобедът, когато имаме потребност от нещо ободряващо, с цел да довършим останалите си работни задължения.

Когато подготвяме кафе вкъщи обаче постоянно позволяваме няколко неточности, които пречат да извлечем най-хубавото от нашето кафе. Не е задоволително просто да купим най-качественото или скъпо кафе. Нужно е да знаем по какъв начин тъкмо да го сварим съгласно методите на подготвяне, с които разполагаме вкъщи. За да успеем да приготвим най-хубавото кафе у дома не би трябвало да позволяваме някои от следните неточности.

Не съобразяваме размера на мелене на кафето със стила на варене

Различните типове подготвяне на кафе (в кафеварка, в еспресо машина, в кафениче, в машина за шварц) изискват друго мелене на зърната. Най-лесният метод да прецените какъв брой би трябвало да смелите кафето е продължителността на прекосяване на горещата вода през кафето. Колкото по-дълго тече водата през него, толкоз по-едро смляно би трябвало да е то и назад. Ако ползвате машина за еспресо, водата е под налягане и минава по-бързо през цедката на машината, затова кафето би трябвало да е по-ситно смляно, написа az-jenata.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР