С кредит от 10 милиона лева община Харманли ще изплаща

...
С кредит от 10 милиона лева община Харманли ще изплаща
Коментари Харесай

Община Харманли ще тегли 10 млн. лв. кредит заради трагедията в Бисер

С заем от 10 милиона лв. община Харманли ще изплаща обезщетения на потърпевшите при наводнението в село Бисер през 2012 година, споделя bTV.

Срещу общината са заведени 33 желае, по част от които тя към този момент е наказана. Общата стойност на исковете е над 4 милиона лв.. А лихвите са за над 5 милиона лв., уточни пред малкия екран Мария Киркова – кметът на община Харманли.

След потопа, лишил 9 човешки живота, част от потърпевшите са получили нови къщи, а селото - нов мост и улици, само че това не спира хората да си потърсят правата в съда. При бюджет от 25 милиона, общината не може да отдели 10 милиона за компенсации и по тази причина тегли заем. А кой ще понесе наказателната виновност – това към момента не е ясно, откакто съдът е върнал на прокуратурата следствието за наводнението.

Обвинена за нещастието бе някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова, само че хората от Бисер я поддържаха с подписка.

От прокуратурата оповестиха, че следствието завършва в края на юли. След това делото би трябвало още веднъж да влезе в съда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР