С класическото българско заглавие театърът поставя началото на честванията за

...
С класическото българско заглавие театърът поставя началото на честванията за
Коментари Харесай

С премиерата на “Снаха” театърът в Стара Загора тръгва към вековния си юбилей

С класическото българско заглавие театърът слага началото на честванията за 100-годишнината на професионалния спектакъл в Града на липите. Премиерата на “Снаха” е на следващия ден, 10 декември, от 19:00 часа на огромната сцена на Драматичен спектакъл „ Гео Милев”.
“Белетристичен връх в творчеството на Караславов, трансформирала се в класика още с появяването си, повестта „ Снаха”, сякаш усилва актуалността си с годините. Защото условията на днешния свят са все по-хищнически, а това рефлектира върху вътрешното положение на индивида все по-агресивно. Човеците са по-зависими от всеки път от печеленето, от имането, с цел да живеят „ нормално”. Взаимоотношенията стават все по-користни, триумфът - наложителен, средствата - брутални. И по какъв начин в такива условия да вирее нещо толкоз нежно и неприспособимо като любовта!?...
Това ни е вълнувало при правенето на спектакъла, както и още един значим въпрос, разследване на всичко това - каква е цената, която се заплаща, с цел да си съдружник на дявола?...”, споделя Стефан Спасов, режисьор и създател на театралния вид на премиерната режисура “Снаха”. Сценографията и костюмите са на Теодора Лазарова, музикалната среда - на Евгени Господинов.

В ролята на Севда ще се превъплъти актрисата Йоанна Темелкова, а в Юрталана Ивалин Димитров. В останалите функции феновете ще видят Мария Енева като Гина, Димитър Митев като Стойко. Светла Тодорова е Миката, Галя Александрова - Казъкбашката, Стефан Борисов - Астара, Цветомир Черкезов - лекаря, Георги Ножделов - Димо.

През 2019 година работата на Драматичен спектакъл “Гео Милев” ще е подчинена на вековния празник на институцията. Кулминацията на честванията ще е през ноември идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР