С казуса на доц. Атанас Мангъров няма да се занимава

...
С казуса на доц. Атанас Мангъров няма да се занимава
Коментари Харесай

С казуса на доц. Мангъров ще се занимава столичната комисия по професионална етика

С проблема на доцент Атанас Мангъров няма да се занимава централната Етична комисия на Българския лекарски съюз. Сезирана е столичната комисия по професионална нравственос, на която е член доцент Мангъров. Това изясни пред БНР проф. доктор Мая Аргирова, ръководител на Етичната комисия на БЛС.

„ Решението на този проблем не е в ръцете на централната Етична комисия, а е сезирана столичната гилдия. “ 

Д-р Атанас Мангъров би трябвало да даде пояснения , откакто му бъдат поискани. Срокът е 10 дни. След това на съвещание Столичната гилдия ще реши какви ограничения или наказания да предприеме , добави проф. Аргирова.

Доц. Мангъров може да бъде осъден със забележка, мъмрене и неодобрение, както и с лишаване на участието му в Лекарския съюз за период от 6 месеца . Ако участието бъде отнето, за избран период медикът няма право да упражнява своята специалност.

Това най-строго наказване е налагано един път, на непознат жител с доста проблеми, посочи Аргирова.

„ Иначе това е доста тежко наказване и най-малко аз не знам да е прилагано в околните години . “

Проф. Аргирова означи, че в дейностите на доцент Мангъров има „ насъскване на експанзия в обществото , което така и така е разграничено “.

Пред вестник „ Труд “ доцент Мангъров разяснява, че Етичната комисия на Лекарския съюз се трансформира в „ нравствена полиция “.
Цялото изявление с проф. Мая Аргирова слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР