С кардиналното орязване на партийните субсидии властта се опитва да

...
С кардиналното орязване на партийните субсидии властта се опитва да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Опитват се да убият опозицията

С същественото орязване на партийните дотации властта се пробва да убие опозицията, съобщи в изявление за " Фокус " Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че в Европа финансирането от бизнес се не разрешава или лимитира, а в България се отваря. " Европа вижда в това опция за политическа корупция и в отчета на групата на страните, борещи се против корупцията (ГРЕКО) написа, че този развой се подлага на мониторинг. В съответния случай у нас става дума за ликвидиране на опозицията. Никоя компания няма да й подари средства, тъй като опозицията не разпределя порциите на властта, а и всеки, дръзнал да я подкрепя, ще бъде осъден. Управление без съпротива е тирания. Това е развой, в който съм участник към този момент три години. Първо желаеха да ни обезличат, като ни раздадат постове и пари. Като отказахме, започнаха неистини, злословие, мачкане на наши кметове, депутати и хора по места. И на това устояхме. Сега е третата стъпка - финансово да ни унищожат. Ще ни е мъчно, само че и това няма да успее ", увери Нинова.

Председателката на Българска социалистическа партия акцентира, че и социалистите са желали понижаване на партийната дотация, само че обосновано, с оценка на риска и въздействието, а не с страсти и повдигане на популистки лозунги. " Употребиха справедливия яд на хората против партиите и политиците, с цел да легализират обръчите си от компании и нахлуването на непознати ползи в българската политика. А и остана неусетно, че ръководещите отхвърлиха да поддържат предлагането на Българска социалистическа партия насъбраните в банкови сметки и неизползвани пари да се върнат в хазната. Аз съм сигурна, че народът би желал тези средства назад ", сподели тя.

Нинова е разочарована от сделките за високите постове в Европа. " Караха се за постове, само че нито дума за стопанска система, неравенства, обществен дирек, миграция. Договорките за постове бяха пример за задкулисие. Пренебрегнаха се всички правила. Имахме общи претенденти. Вебер и Тимерманс вършиха акция, имаха стратегии, организираха обществени диспути, които се излъчваха в цяла Европа. Всичко това беше изтрито и предстоящо провокира остра реакция в политическите фамилии ", съобщи тя. Според нея Бойко Борисов е бил деен и безуспешен участник в договарянията. По думите й министър председателят е потресъл Европа и злепоставил България със записа на диалога си с Тимерманс. Тя съжали, че е изгубена всяка опция българин да оглави някоя от европейските институции. Има дела, зад които можем да заставаме всички българи, и тогава сме мощни, сподели Нинова. Тя би поздравила Борисов и Сергей Станишев, в случай че се бяха договорили по какъв начин единият в Екологичен потенциал, а другият в България ще се борят дружно против демографската злополука у нас и в Европа. Според нея и двамата са изгубили, тъй като са пренебрегнали правила, отричайки се от своите претенденти Вебер и Тимерманс. Борисов ядоса ЕНП, Сергей - групата на социалистите и демократите, които не одобриха тези сделки, и той си отдръпна кандидатурата заради липса на поддръжка в парламентарната група, добави тя.

Изборът на Давид Сасоли отпред на Екологичен потенциал е станал по разпоредбите. " Освен че е социалист, той е първият, който заприказва за политики. Давид Сасоли ми направи извънредно усещане. Първите му думи бяха за младежката безработица. Очерта цели, за които ние от Българска социалистическа партия се борим години. Обнадеждена съм, че той може да промени дневния ред на европейския парламент ", заключи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР