С какво ще запомним този ден? Едно евентуално увеличаване на данъците

...
С какво ще запомним този ден?
Едно евентуално увеличаване на данъците
Коментари Харесай

Икономист: По-добре ограничения в бюджета, а не вдигане на данъци

С какво ще запомним този ден?

Едно вероятно увеличение на налозите води със себе си и огромна непредвидимост. Страните би трябвало да мислят по-скоро за ограничение на бюджетите си, а не от къде да се вземат пари за налози - извънредният коментар на икономиста от Tavex Даниел Василев ще чуете единствено в Podcast новините.

И още от тематиките, които ще чуете:

Вдигат детските добавки от 1 април. По-високи ще бъдат и пенсиите, само че от 1 юли. Какво друго влиза в действие от 1-ви април, съгласно проектобюджета, квалифициран от държавното управление за 2022 година - минималната работна заплата се подвига на 710 лв.. Такъв ще бъде и размерът на компенсацията за развъждане на малко дете, по-известно като майчинство за втората година - то ще се изравни с минималната заплата. Максималният застрахователен приход също се подвига - на 3400 лв..

В проектобюджета е заложено от началото на април фамилиите с едно дете да получават 50 лв. месечно, а тези с две деца - 110 лв. месечно.

След като Русия изиска евакуиране на войските на НАТО от България и Румъния, министър председателят Кирил Петков разгласи, че страната ни взема решение сама за организацията на защитата, а президентът Румен Радев излезе с позиция - България не приема ултимативни претенции от който и да било.

По-рано през днешния ден на уеб страницата на съветското външно министерство беше оповестена информация, в която се споделя, че съветските оферти за гарантиране на сигурността допускат извеждане на войските от НАТО от България и Румъния, които са се включили към Алианса след 1997 година.

Легендата ни в битката Станка Златева става селекционер на националния тим за девойки. Решението бе взето на съвещанието на Управителния съвет на родната федерация. Златева е петкранта международна и шесткратна европейска шампионка, а единственото, което липсва в сбирката ѝ, е олимпийското злато. Тя има два сребърни олимпийски медала.

Помощник на Златева ще бъде Симеон Стаев. Юношеският народен тим бе поверен на тандема Диан Динчев - Мариян Стойнев.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести.



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР