С какви трикове ни карат да пазаруваме повече в магазина?Замисляли

...
С какви трикове ни карат да пазаруваме повече в магазина?Замисляли
Коментари Харесай

С какви трикове ни карат да пазаруваме повече в магазина?

С какви трикове ни карат да пазарим повече в магазина?

Замисляли ли сте се за какво магазините всеобщо поставят плодовете и зеленчуците на входа? Отговорът е напълно елементарен и се касае за маркетингова тактика.

Като влезеш и видиш доста цветове, ти се отваря апетита и надлежно искаш да купиш повече неща, в сравнение с си влезнал да купиш “, споделя Емил Борисов, който е работил към 5 години в една от огромните вериги супермаркети, пред БНР.

По думите му има предписание, което е, че на равнището на очите се поставят скъпите артикули, а евтините постоянно са най-отдолу, като подсъзнателно те карат един тип да се принизиш, да се наведеш и да те хване позор да си купиш евтиния артикул.

Според Борисов в огромните вериги от дълго време подреждат стоките си по избрани правила. Трикове, които работят на подсъзнанието и ни подтикват да купуваме от време на време и непотребни неща.

Когато се пуснат на положителни цени артикули от първа нужда, те постоянно свършват за минути, споделя опита си Емил Борисов. Купуват и търговци от дребни магазини, което е принудило част от веригите да вкарат ограничавания. Стоките с по-малък период на валидност постоянно са най-отпред, споделя Емил.

Националната статистика излезе с притеснителните данни, че три-четвърти от популацията има проблеми да покрива всекидневните си разноски. Затова и промоциите в магазините сграбчват от ден на ден окото на хората и се трансформират в основен детайл на извършването на покупки.

В началото на пандемията рафтовете оставаха без съществени артикули, а напоследък извършването на покупки на промоционални артикули се трансформира в извънредно значим детайл за мнозина. Според психоложката и управител на магазин за бижута Аница Хугасиян потребителите сега се разделят на три групи:

„ Първата група е тази, която внезапно сви бюджета, стартира да прави по-сериозни икономии, да си складира примерно кешови пари.  Втората група обгръща този модел персони, които внезапно дадоха една оценка за нещата и споделят – ами, почваме да харчим, че не знаем какъв ще е утрешния ден, нали?

И в един миг влизат в такива непотребни разходи, които към този стадий от техния живот те нямат потребност от тях. “

Според нея доста от търговците се пробват да оцелеят след пандемията и търсят способи да подтикват клиентите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР