С изпълнение на хора към Катедралния храм Св. Николай Мирликийски

...
С изпълнение на хора към Катедралния храм Св. Николай Мирликийски
Коментари Харесай

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов получи орден за заслуги към БПЦ - БП

С осъществяване на хора към Катедралния храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", с диригентка Мария Колева, стартира отбелязването на 55-ия рожден ден на шефа на Държавната опера в Стара Загора Огнян Драганов. В негова чест дверите на Митрополитския дом се отвориха както за публични посетители, по този начин и за десетки жители.

" Изказвам голяма признателност към Вас, за Вашето усърдие, за Вашата всеотдайна обич към изкуството. Благодаря Ви, че не се отделихте от църквата и й позволихте да влезе в Старозагорската опера! Благодаря Ви, че ми връчихте диригентската палка, с която да издирижирам Моцартовия " Реквием "! Освен съименничеството ни сме свързани и с любовта, духовната връзка, че можем да бъдем дружно и да преуспяваме! Вие сте огромен човек и постигнахте доста! ", обърна се към рожденика домакинът на събитието, митрополит Киприан, минути преди да го награди с медал " Св. ап. Карп " - I степен, за особени заслуги към БПЦ - БП, респективно към Старозагорската епархия.

" Идвайки в Стара Загора, се разделих от моето семейство и започнах един по-различен живот. В този град ме върна любовта ми към мястото, на което чух за първи път музика, усетих какво е да бъдеш обкръжен от разнообразни хора. За мен правенето на изкуство е като правенето на обич - постоянно би трябвало да има двама души, а любовта е безвъзмезден Божи подарък и се старая оптимално доста да я употребявам. Благодаря на целия си екип, който върви с мен и ми има вяра! Благодаря на митрополит Киприан, на институциите, на публиката ни, тъй като дружно съумяваме! ", не скри вълненията си по време на празника Огнян Драганов.

В края на вечерта бе прожектиран филмът " Мечтателят ", основан особено от Тони Куцаров и Милен Ботев във връзка 55-годишнината на Драганов, научи ДУМА от Сийка Лапачка, специалист ВО на Старозагорската опера.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР