С избухването на войната на 24 февруари 2022 г. Дмитри

...
С избухването на войната на 24 февруари 2022 г. Дмитри
Коментари Харесай

Кремълския кандидат-президент на Франция – Ерик Земур обича Москва и по-малко Париж

С експлоадирането на войната на 24 февруари 2022 година Дмитри Песков побърза да каже, че армията ще се бори против нацисти, нео нацисти и националисти, както и наркомани, които се пробват да вземат властта в Украйна. Няма да има никакви жертви и няма да има никаква пукотевица по цивилни. Повече от година по-късно ще забележим, че това изказване остаря като мляко на слънце.

Нещо повече, започваме да се замисляме и върху нещо друго, в случай че Путин и Руската федерация се борят против наркомани, то представяте ли си по какъв начин щеше да се развие войната, в случай че трябваше да се изправят против постоянна войска? А може би се изправиха и всеки ден осъзнават грешката си.

Странното е, че когато войната стартира, най-различни представители на извънредно десните фракции в Европа побързаха да се разгласят за същински бойци и бранители на свободата, подкрепяйки дейностите на Русия. Някои от фрагментите на Кремъл – Константин Малофеев ще се показват като част от мрежата за събиране на съдружници в цяла Европа и Съединени американски щати, които да лавират за Русия.

Изненадите не стопираха до тук, изключително откакто Франция изненада света с един необикновен кадър – Ерик Земур. Той е прочут като публицист, публицист, ксенофоб, расист и обожател на сексистката изразителност. Европейските медии от дълго време го жигосват за тесни връзки с Кремъл, само че нямат доказателства. Интересното е, че Ерик се познава със Сергей Лавров, срещал се е с него, както и с други забавни фрагменти от Руската федерация, а след експлоадирането на войната, няма никаква изненада на коя страна  застанал.

Странното тук е, че 63-годишният мъж е роден в Париж в семейство на алжирски евреи. Семейството му напуща Франция, когато избухва Алжирската война за самостоятелност. Въпреки тежката му орис, може да се изненадате от обстоятелството, че този човек в никакъв случай не е имал друго мнение за имигрантите, които идват във Франция. Неговите думи са:

„ Те са крадци, те са убийци, те са изнасилвачи, те са всичко това. Те би трябвало да бъдат изпратени назад и в никакъв случай да не се връщат. “

Изказването е от 2020 година по тематиката за деца на бежанци, които желаят леговище във Франция. Комичното в тази обстановка е, че самият Ерик е упрекнат за полов тормоз малко по-късно. Парижанинът обича да разпалва пристрастеностите, само че по някаква магическа причина не съумява да открие верния метод. В предишното няколко пъти оправдава държавното управление на Виши, което отхвърля да отбрани еврейската си общественост във Франция. По думите на Ерик, това не е било вярно, тъй като Виши екстрадирал единствено евреите, които нямали френско поданство. Историците са побързали да нарекат цялото изказване „ Абсурд “, до момента в който съдът упреква журналиста в отказване на Холокоста.

Ако Ерик Земур е руснак, той най-вероятно щеше да бъде с повдигнато обвиняване за прославяне и опрощение на нацизма, само че откакто е френски политик, той получава доста по-сериозно внимание от Кремъл. През ноември 2021 година издание The Times показва Ерик като един от претендентите за президентски избори, който апропо е любим на Кремъл и твърди, че Москва е надалеч по-добрия сътрудник от американци, британци и германци.

Информацията, която английското издание взима е от Russtrat, което нормално е едно от първите, представящи опорките на Кремъл и се управлява от някогашния народен представител на партия Дума – Елена Панина. В същото издание се твърдеше, че Ерик е на път да победи Макрон, а малко по-късно ще има алианс сред Москва, Париж и Берлин, които ще се изправят против англо-саксонския режим, воден от Англия и Съединени американски щати. Подобни опорки постоянно се срещат и в България.

Ерик е прочут на руснаците доста по-рано, когато написа колонка във вестник Le Figaro. През 2013 година разгласява публикация за Владимир Путин, която гласи следното:

„ Путин възвърне страната и съветския национализъм. С помощта на властническите способи и обичайните крале. Малко по-малко, от време на време и без предумисъл, той се трансформира в международен водач и съпротива на новия идеологически ред, доминиран от Запада: анти-расизъм, глобализъм, хомофилен и феминистичен, ислямофилски и християнофобски.

Позицията на Путин е като последния бранител на християните на Изток, до момента в който Франция изоставя своята последна задача. “

Този материал бързо се вижда от други издания, Александър Трубетской, който се показва за шеф на франко-руския разговор и се дефинира като правоприемник на принцове, насочва вниманието към въпросната публикация. По-късно стига до самия Константин Малофеев, който ясно вижда, че някой търси вниманието на Русия.

И какво по-хубаво от това за Ерик? Константин Малофеев е съветски православен олигарх – най-малко по този начин се дефинира – и е собственик на телевизионни канали. Бившия началник на железниците в Русия – Владимир Якунин също се дефинира за деятел и един от съдържателите на тролската акция в Европа. Връзката сред тези двама приятели е, че постоянно са били близки другари на философа Александър Дугин.

Трубетской е прочут като един от създателите на някои забавни организации като „ Диалог за цивилизационна фондация “ и също по този начин се счита за един от първите търговци със Съюз на съветските социалистически републики, въпреки и някои от неговите дейности да показват, че е имал връзки през 70-те години с Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Якунин е просто човек, който има доста тесни връзки с Владимир Путин.

Изградените европейски мрежи за тролове бързо съумяват да стигнат до Ерик през 2015 година Григори Левченко урежда връзката с Якунин. През 2015 година Якунин гостува в Париж, Левченко предлага да уреди среща с Ерик и по-късно излиза наяве, че има изпратено писмо за признателност. Странно или не, отричащият Холокоста, става един от доста положителните другари на някогашния шеф на железниците.

След няколко месеца, Ерик е поканен да приказва на конференцията в Санкт Петербург през януари 2016 година Земур се съгласява и даже води своята брачна половинка със себе си. По време на визитата, Якунин урежда даже изявленията за канала „ Русия 24 “ и дава лист с въпросите, на които би трябвало да се дава отговор. Земур се пробва да бъде спокоен по отношение на някои конфликтни гледни точки по тематики като Втората Световна война, само че пък не пропуща да каже, че украинската рецесия е основана изкуствено от Съединени американски щати, с цел да може да разделя Русия от Германия и Франция.

Топлото другарство продължава, откакто Ерик търси разновидности да изпрати другар със стипендия в Русия. Слухове от разнообразни проверяващи публицисти показват, че французинът в един миг стартира да комуникира непосредствено с административните структури на съветския президент. Неговата среща със Сергей Лавров в компанията на съветския дипломат в Париж ще отвори още порти, само че по-късно ще забележим, че съумява да се срещне и с Мария Захарова, както и други представители.

Топлите връзки с френския извънредно десен представител заработват и след старта на нашествието в Украйна, няма да се изненадате и кой тъкмо е в вярната посока. В следствие се оказа, че дългите съдружници и фенове на Путин, стартират да обръщат тил. На финала излиза наяве, че последният обезверен ход е на претендента Ерик Земур, който продължава да е подкрепян от Кремъл.

В деня на самата инвазия, той публично декларира, че НАТО би трябвало да даде гаранции, че въпросният съюз нямало да се уголемява на изток, в следствие ще добави, че Германия и Франция са отговорни за тази война, откакто 8 години не са принудили Киев да спомага за подписването на Минското съглашение. Крайният резултат от всичко това е забележим, един потребен кадър от Кремъл до Париж, чийто опорки не престават да носят единствено вреди.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР