С избор на нов обществен защитник ще започне пленарното заседание

...
С избор на нов обществен защитник ще започне пленарното заседание
Коментари Харесай

Депутатите избират нов омбудсман

С избор на нов публичен бранител ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание през днешния ден.
Кандидатът е единствено един – актуалният омбудсман Диана Ковачева, препоръчана от парламентарната група на ГЕРБ. Тя към този момент беше изслушана от Комисията по вероизповеданията и правата на индивида предходната седмица и следва номинацията ѝ да бъде подложена на гласоподаване в пленарна зала.
До месец септември 2019 година Ковачева бе заместник-омбудсман, след което зае поста на публичен бранител от Мая Манолова, освободила го предварително, с цел да се включи в конкуренцията за кмет на София.
„ Годините работа в институцията на омбудсмана ми демонстрираха ясно, че концепцията за работата на омбудсмана може да бъде единствено рамкова, единствено посока, тъй като дневният ред на омбудсмана се дефинира от жителите, от хората, а също по този начин и от динамичността на правната и институционалната среда “, съобщи претендентът пред народните представители по време на чуването си.
Диана Ковачева е правист с дълготраен професионален опит. В обособени интервали от време тя е била теоретичен помощник в института за правни науки на Българска академия на науките, министър на правораздаването, заместник-омбудсман и учител в Юридическия факултет на УНСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР