С идването на свещения месец Рамазан палестинците в ивицата Газа

...
С идването на свещения месец Рамазан палестинците в ивицата Газа
Коментари Харесай

В Газа посрещат Рамазан със стотици разрушени джамии

С идването на свещения месец Рамазан палестинците в линията Газа ще би трябвало да се молят навън, защото стотици джамии са били разрушени при израелски въздушни удари. Палестинските управляващи оповестиха по-рано тази година, че минимум 1 000 джамии са били разрушени, откогато Израел стартира военната си интервенция в отговор на нападението на Хамас на 7 октомври. В Рафа вярващите, в това число деца, се събират всеки ден за молитва пред руините на джамията Ал-Фарук. Храмът, който е един от най-големите и най-старите в града, беше опустошен при израелски въздушен удар на 22 февруари. 

 
Тази експанзия и разрушенията не ни стопират да правим богослужението си през месец Рамазан, знаейки, че този месец е популярен за мюсюлманите. Този месец е заветен за всички мюсюлмани. Ако разрушат джамията, ние ще се молим до нея.
Моат ал-Сатари, участник в молитва

Бакир живее в съседство с джамията. Подчертавайки по-широката културна и духовна празнина, оставена от разрушаването, той изяснява, че се моли там от към 20 години, само че познатото място за поклонения е " изчезнало за един момент ".

 
Военни самолети и ракети удрят джамии. Слава Богу, не се опасяваме от всички тези офанзиви, които се случват.
Бакир Абу Некира, участник в молитва

При почти 1 200 джамии в Ивицата Газа разрушаването на множеството от тях съставлява забележителна загуба за общността. Освен това палестинските управляващи оповестяват, че повече от 100 мюсюлмански духовници са станали жертва на офанзивата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР