С хрупкав царевичен блат и сочна плънка - май вече

...
С хрупкав царевичен блат и сочна плънка - май вече
Коментари Харесай

Цветни царевични пици

С хрупкав царевичен блат и сочна плънка - май към този момент си имате нова най-любима пица

Необходими Продукти

За плънката


● чушки - 2 бр. червени
● чушки - 2 бр. зелени
● чушки - 2 бр. жълти
● крема сирене - 125 г
● магданоз - 1/2 връзка
● свеж лук - 2 стръка
● зехтин - 4 с.л.
● сол

За тестото


● вода - 750 мл
● сол - 2 щипки
● царевичен грис - 150 г
● брашно - 300 г
● извара - 250 г
● зехтин - за намазване и за поръсване

Начин на подготвяне

Прехвърляме водата дружно със солта в тенджера и слагаме на котлона да заври. След това на дребни порции прибавяме към нея царевичния грис, като разбъркваме непрестанно (в продължение на 2-3 мин.).

След това снемаме от котлона и прибавяме изварата. Разбъркваме добре. Започваме да прибавяме и брашното, още веднъж на порции и разбърквайки с лъжица. Сместа би трябвало да стане като лепкаво, към рядко тесто.

Загряваме фурната на 200 градуса. Застиламе огромна правоъгълна тава с хартия за печене. Намазваме я щедро със зехтин. Отгоре разпределяме тъй наречените тесто и пъхаме във фурната за към 30-35 мин.

Забележка: Печем до момента в който тестото хване лека коричка от горната страна, нещо като хрупкава изпод, а в средата си това остава сочно.

Фурните са разнообразни, по тази причина го следете. По време на печенето то може да се напука тук-там, в случай че стане по този начин го притиснете леко и намалете фурната на 180 градуса.

Докато тестото ни се пече подготвяме плънката. Загряваме 4 с.л. зехтин в бездънен тиган. Към него прибавяме авансово измитите, почистени и нарязани на дребни кубченца чушки.

Овкусяваме със сол. Пържим по този начин 1-2 мин. и захлупваме с похлупак, с цел да се задушат за към 10 минути, като разбъркваме от време на време.

След това прибавяме нарязаните на ситно лук и магданоз. Оставяме за 2 мин. по този начин, с цел да си поемат аромата и прибавяме крема сиренето, като разбъркваме, до момента в който се смеси с всички артикули. С това плънката ни е подготвена и я заделяме встрани.

След като тестото ни е готово, го изваждаме от фурната. Покриваме го с забрадка и оставяме да поизстине за 10-на мин. След това благодарение на подобаващ нож го разрязваме на 6 правоъгълника. С подобаващ уред деликатно ги изваждаме от тавата, като НЕ ги обръщаме и НЕ ги редим 1 върху различен. Оставяме ги да си починат за 5-6 мин.

Идва ред на сглобяването на нашите пици. За задачата намазваме със зехтин подобаваща правоъгълна тава. В нея подреждаме 6-те части изпечено царевично тесто (т.е. нашата основа), като ги редим наопаки (т.е. с хрупкавата част нагоре).

Отгоре им разпределяме деликатно плънката, а за край поръсваме с малко зехтин. Пъхаме във фурната и печем на 180 градуса за към 20-25 мин. (максимум 30 мин.)

Цветните царевични пици са доста вкусни, подсигурявам!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР