С горещо време и горещи политически страсти ще запомним изминаващата

...
С горещо време и горещи политически страсти ще запомним изминаващата
Коментари Харесай

Горещо време и горещи политически страсти в "Седмицата на бързи обороти"

С горещо време и горещи политически пристрастености ще запомним изминаващата седмица, в която депутатите останаха без лятна почивка, само че не и без страсти към съставянето на кабинета.
Водещите събития – на фокус в „ Седмицата на бързи обороти “ по „ Хоризонт “:

Три седмици след изборите си имаме претендент за министър председател. Не без натиска на президента Румена Радев и служебния министър председател Стефан Янев. И Движение за права и свободи отново се оказа сериозният кол в желанията за сформиране на държавно управление.

„ ИТН “ нападнаха двама от служебните министри – на финансите и стопанската система. И то в отговор на Движение за права и свободи, че не желаят в постоянен кабинет министри от служебното държавно управление.

Формацията на Христо Иванов и Мая Манолова чакат имена за министри, с цел да дадат поддръжка. Българска социалистическа партия желаят съдружно съглашение. ГЕРБ няма да вземат участие в разискването.

От 9 август ще бъдат плащани пенсиите. 2 милиона и 80 хиляди пенсионери ще получат и еднократната спомагателна сума от 50 лв..

Правителството гласоподава актуализацията на бюджета

От 1 октомври пенсиите ще се усилят приблизително с 64 лева, като междинният им размер ще доближи 550 лева Предвижда се бюджетният недостиг да бъде 4,4 на 100 от планувания Брутният вътрешен продукт.

Повече пари за обществени заплащания, опазване на здравето и бизнеса би трябвало да има тази година. След разискването на параметрите в Тристранния съвет се оказа, че няма недоволни.

В очакване на Covid вълна държавното управление отпусна 161,6 милиона лв. по мярката " 60 на 40 ". Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преструктуриране на разноски и прехвърляния по централния бюджет. 

И през август България остава изключителна епидемиологична конюнктура

А за влизането у нас има нови правила. Отрицателен PCR или антигенен тест са наложителни. Дори и да идвате от страна със едва разпространяване на болестта. Докато си го извършите, ще стоите в 10-дневна карантина. 

На изпроводяк служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов внесе предложенията за унищожаване на спецорганите на правосъдната власт.

А служебният вътрешен министър Бойко Рашков даде основния прокурор Иван Гешев на…прокурор . Заради изнесени данни, събрани след подслушване. 

Граждани осъдиха община Пловдив поради мръсния въздух. Делото е отпреди 11 години. Градската администрация на Пловдив би трябвало за една година да усъвършенства качеството на въздуха.

Консорциум от български, китайски и турски компании ще строи завода за горене на отпадък в центъра на София. С подигравка от самодейността „ Спаси София “ честитиха. „ ГЕРБ и Фандъкова бързат да затворят всички огромни покупко-продажби, с цел да оставят София в задължения и с вързани ръце “, написаха те.

За първи път от 33 години българин се класира за олимпийски край в плуването на 100 метра бътерфлай. Йосиф Миладинов остана осми след финалния старт. 

Легендата на българската спортна пукотевица Мария Гроздева разгласи, че ще приключи кариерата след края на Олимпийските игри в Токио.

Още за водещите събития от изминаващата седмица – чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР