С гласовете на управляващото мнозинство в София- коалициите ГЕРБ-СДС и

...
С гласовете на управляващото мнозинство в София- коалициите ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

"Паяците" в България ще се обединяват в асоциация

С гласовете на ръководещото болшинство в София- обединенията ГЕРБ-СДС и ВМРО- " Атака ", както и на Българска социалистическа партия и Борис Бонев от " Спаси София ", Столичният общински съвет позволи на Центъра за градска подвижност да взе участие в учредяването на национално съдружие " Асоциация за устойчива градска подвижност  и паркиране ". Предложението за основаването на организация на общинските сдружения, които събират приходите от градския превоз, управляват паркирането и постановат наказания на нарушителите, е импортирано от шефа на транспортната комисия Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и от заместника му Зафир Зарков от ГЕРБ. Контрера не участва на съвещанието на Общински съвет, защото сега е претендент за народен представител. 
Любопитното е, че с изключение на от членски импорт, бъдещата асоциация възнамерява да се устоя и от „ парични средства посредством контракт за заем или недвижими парцели “, проличава от плана за неин правилник. От него излиза наяве и че новото Неправителствени организации има намерение да развива спопанска активност, без да разпределя облага, както и да прави покупко-продажби. От тях тези за над 30 000 лева без Данък добавена стойност ще се утвърждават от управителния съвет. Той ще се състои от 5 члена с мандат 4 година Предстои размерът на членския импорт да се гласоподава от бъдещия УС. 
Основна задача на асоциацията ще бъде да лобира пред Народното събрание за законодателни промени в областта на своята активност, излиза наяве още от проектоустава. В него написа, че " сдружението ще инициира развиването на нормативната база  в региона на ръководството на паркирането и подвижността, като независимо или посредством присъединяване в работни групи предлага промени на способените органи ". Друга цел на асоциацията ще е да работи за " одобряването на положителни практики за ръководство на паркирането ". Последното звучи много комично на фона на това, че ЦГМ съвсем не извършва главните цели, поради които бе основана - да построява паркинги на територията на Столична община и да финансира ремонта на тротоари.    
Против основаването на асоциация на " паяците " гласоподава обединението " Демократична България ". Представителят й Симеон Ставрев изиска информация какъв брой ще коства на ЦГМ присъединяване в нея, ще се назначава ли спомагателна администрация и какви покупко-продажби за над 30 000 лева без Данък добавена стойност има намерение да прави управлението й. " В това Неправителствени организации аз виждам просто следващата скица ", разяснява той.

Вносителите на плана не дадоха отговор на тези въпроси. Вместо това от отговора на вносителя Зафир Зарков стана ясно, че концепцията за основаването на новата асоциация се поддържа и от транспортни сдружения в други градове, както и че посредством основаването й членуващите в нея ще могат да станат членове и да вземат участие в работата на европейското браншово сдружение.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР