С гласовете на социалистите, либералите и зелените, евродепутатите отхвърлиха предложенията,

...
С гласовете на социалистите, либералите и зелените, евродепутатите отхвърлиха предложенията,
Коментари Харесай

ЕП отхвърли поправките в резолюцията за България, които атакуваха Радев


С гласовете на социалистите, либералите и зелените, евродепутатите отхвърлиха предложенията, които целяха в текста за корупция по високите етажи на властта към премиера да бъде прибавен и президентът на България. Това заяви БНР в преписка от Брюксел.

Не бе признато и предлагането да се добави текст за връзките сред непознати разследващи служби и съветници на президента, както и да се приветства решението на българското държавно управление да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали боен шпионаж и са събирали информация,която съставлява държавна загадка, с цел да я предадат на трета страна.

Не получи зелена светлина и текстът, в който се визираха съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев, упрекнати в длъжностни закононарушения, като нелегално владеене и предпазване на огромен брой документи, също представляващи класифицирана информация и добити нелегално от Държавна организация „ Разузнаване “, както и в присъединяване в незаконно съдружие за търговия с въздействие, като част от незаконната активност е било и оказването на въздействие за съветски жител да получи българско поданство.

Отпадна и препоръчаният текст за политическата индиферентност на президента и това, че употребява продължаващите митинги като платформа за своята позиция.

Текстът, който обвързваше митингите с финансирането им от предприемача Васил Божков, бе отдръпнат от вносителката Роберта Мецола още през вчерашния ден. Мецола беше създател на множеството промени, целящи да се смекчат сериозните пасажи против премиера и държавното управление.

Отпаднаха и текстовете, в които се искаше отпадане на мониторинга по механизма за съдействие и инспекция за България и в които се показваше страдание, че България е отхвърлила Истанбулската спогодба.

Резултатите от вота по целия документ ще станат ясни след 17 часа българско време, напомня.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР