С факелно шествие и общоградско поклонение тази вечер в Свищов

...
С факелно шествие и общоградско поклонение тази вечер в Свищов
Коментари Харесай

Факелно шествие и поклонение в Свищов за 160-ата годишнина от рождението на Алеко Константинов



С факелно шествие и общоградско поклонение довечера в Свищов беше кулминационната точка на честванията за 160-ата годишнина от рождението на Алеко Константинов. В тържествата се включи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Имаме дълг към Алеко Константинов, тъй като, когато той написа своите творби, ни помоли да прогледнем към красивото и към неприятното, съобщи в родния град на Щастливеца вицепрезидентът Илияна Йотова:

" Дали сме съумели през днешния ден да забележим през неговите очи красивото, по този начин както той искаше, си дава отговор всеки един от нас, само че, че не можахме да изкореним това, което на него не му харесваше, и което по този начин прелестно разказа и разголи българската душа – в това сме в дълг ".



Няма свищовлия, който да не знае за Щастливеца, а родният му град пази неговото сърце и предава паметта му, уточни кметът на Свищов Генчо Генев:

" За пренесем полезностите и морала, които той ни завеща. Това е една ярка следа, която по никакъв метод няма право да зачеркне ". 

Стотици свищовлии и посетители на града отдадоха респект пред паметника на Алеко Константинов:

" Не инцидентно сме кръстили учебното заведение си на него, тъй като за нас той е от най-важните персони в историята на България ".

" Примерът му е значим и общовалиден, защото всичко, което е написал, важи с още по-голяма мощ и през днешния ден. Ние в действителност сме щастливи и щастливци да бъдем съграждани на Щастливеца ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР